Primeur gemeente Noordoostpolder: Klein Chemisch Afvaldepots van secundaire grondstoffen

KCA depot EmmeloordIn Emmeloord wordt momenteel de milieustraat opnieuw ingericht. Deze week zijn de eerste circulaire Klein Chemisch Afvaldepots van Nederland geplaatst. De depots zijn geproduceerd met secundaire grondstoffen. Dit betekent dat het zand en grind in de betonelementen, geheel zijn vervangen door eco-granulaat.

KCA depot Emmeloord modulo milieustratenHet granulaat is afkomstig van gebruikte asfaltwegen of van sloop van betonnen constructies. Zo wordt er een mooie besparing gerealiseerd bij het gebruik van nieuwe grondstoffen.

KCA depot Emmeloord secundaire grondstofDe KCA-depots zijn geleverd door Modulo Milieustraten. De depots zijn modulair gebouwd en in de toekomst gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen. Dit is nodig omdat de definitieve inrichting van de toekomstige milieustraat nog moet worden bepaald.

Wethouder Poppe over de KCA-depots: “’We willen verder groeien als duurzame en innovatieve gemeente Noordoostpolder. De keuze voor deze KCA-depots en dus meer circulariteit past precies in onze visie”.