PieterBas Automatisering al 30 jaar innovatieve koploper in afvalindustrie

Foto: een kiekje uit de de oude doos, ruim 20 jaar geleden genomen tijdens de EcoTech 1997. PieterBas Automatisering introduceerde daar een eerste ‘oerversie’ van het elektronische geleidebiljet. Op de foto (vlnr) Pieter Bas Buskens, Ron van den Berge en Hans Buskens.

PieterBas Automatisering bestaat 30 jaar. Het in standaard afvalsoftware gespecialiseerd bedrijf is al drie decennia een innovatieve koploper in de Nederlandse afvalindustrie. Ooit begonnen met weegsoftware biedt PieterBas inmiddels een totaaloplossing om de complete afvallogistiek van bedrijven te digitaliseren en te automatiseren.

De laatste vijf jaar heeft met name mobiel werken, het onderweg met een tablet afhandelen van orders en onbemand wegen een grote vlucht genomen, weet commercieel directeur Hans Buskens. ‘Alles gaat digitaal.‘Van het inplannen, het binnenhalen van een order op de tablet in de wagen, het elektronische begeleidingsbrief, onbemand wegen, het terug koppelen van het gewicht tot en met digitaal factureren. Dat scheelt werk en tijd. Voor bedrijven is die efficiëntieslag  win-win. Ze kunnen meer opdrachten uitvoeren met dezelfde mensen en besparen tegelijkertijd op kosten.’…lees verder