Paul Rotteveel nieuwe bestuursvoorzitter stichting LightRec

Product risk leader van Inter IKEA Group, Paul Rotteveel (63, foto) is per 17-6-2021 de  nieuwe voorzitter van het bestuur van LightRec, de stichting die in Nederland verantwoordelijk en opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van energiezuinige lampen. Rotteveel  volgt Maurice Spee op die vanaf eind juni 2019 namens Signify dezelfde bestuursfunctie bekleedde binnen het LightRec.

Paul Rotteveel was al sinds begin 2010 lid van het bestuur van LightRec en was  secretaris. Naast zijn voorzitterschap is hij in het dagelijks leven Product risk leader bij IKEA of Sweden en verantwoordelijk voor product compliance bij de franchisees in Midden Oosten en Afrika, werkend vanuit Delft en Zweden Verder is Rotteveel  ook nog namens de RND (Raad Nederlandse Detailhandel) lid van het bestuur van de stichting Afvalfonds verpakkingen. Deze stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers van het verpakkend bedrijfsleven

Overige bestuurswisselingen en ontwikkelingen

Gelijktijdig met de benoeming van de nieuwe voorzitter, heeft Judith Keirsmaekers (SG Lighting) de rol van secretaris overgenomen. Tevens is, Thomas Leenders namens Signify als nieuw lid toegetreden naast de reeds zittende leden Andreas Adam (Ledvance), Zoltan Pilter (Tungsram) en Rolf Ibsen (Megaman).

Gied van Hoorn, directeur van Stichting LightRec, is door zijn Bestuur gevraagd na het vertrek van Maurice Spee LightRec als belangenbehartiger van de Nederlandse fabrikanten en importeurs van energiezuinige verlichting te vertegenwoordigen in Stichting OPEN. De organisatie die sinds maart 2021 in Nederland verantwoordelijk is voor het inzamelen en recyclen van e-waste waaronder inbegrepen armaturen.

In een toelichting op de nieuwe bestuursvoorzitter zegt Van Hoorn: “Met alle internationale ervaringen die Paul heeft opgedaan en als lid van het bestuur sinds 2010 heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan het zeer fijnmazig aansluiten van de retailsector op de inzamel- en recycleketen. Deze sector zorgt nu voor een groot aandeel in de inzamelresultaten met een immer groeiend aantal inzamelpunten. Paul heeft mede dankzij zijn positie bij IKEA goed zicht op wat consumenten willen en hoe je ze moet bereiken om ze te motiveren e-waste verantwoord in te zamelen.’’