Overeenkomst 21South en Infotheek draagt bij aan de Circulaire Economie

21South en Infotheek hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van ruim 750 Dell laptops en desktops. ICT-dienstverlener 21South verhuurt de apparatuur aan haar klanten terwijl de producent Dell de eigenaar blijft. Na 3 jaar gaat de apparatuur terug naar de producent en worden de apparaten refurbished. Indien dat niet mogelijk is worden onderdelen gerecycled en/of hergebruikt.

“Refurbished is de term die gebruikt wordt voor producten die zijn schoongemaakt en gerenoveerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen met nagenoeg dezelfde werking als in nieuwstaat”

De principes van de circulaire economie vormen een belangrijke leidraad voor de bedrijfsvoering van 21 South. Allereerst streeft 21 South naar het verhuren van apparatuur die na gebruik refurbished opnieuw ingezet kunnen worden. Indien dat niet het geval is worden onderdelen gerecycled en/of hergebruikt. De ICT-dienstverlening van 21South (Werkplekbeheer en Servicedesk en Support) geschiedt grotendeels op afstand waardoor het gebruik van servicewagens beperkt wordt en de uitstoot van CO2 wordt tegengegaan.