De Raekt neemt Van Kaathoven Groep over

De Raekt stapt opnieuw in afvalsector
In de afgelopen jaren heeft de Van Kaathoven Groep focus aangebracht binnen haar bedrijfsactiviteiten en is de bedrijfsstructuur gestroomlijnd. De afvalspecialist staat weer klaar voor groei en is in dit verband op zoek gegaan naar een passende strategische partner.
Vandaag werd met De Raekt Investments uit Eersel een koopovereenkomst ondertekend. De organisatie zal onder de naam Van Kaathoven in de markt blijven opereren. Namens De Raekt zal Rob van Gansewinkel (Bedrijfskundige, 1966) toetreden als bestuurder. De huidige aandeelhouders zullen zich verder gaan concentreren op hun participatiebedrijf “neovito”.

“De familie Van Kaathoven heeft alle opties zorgvuldig overwogen en kiest hiermee voor continuïteit voor het familiebedrijf, haar medewerkers en opdrachtgevers. Met De Raekt kan het bedrijf doorgroeien naar een schaalgrootte welke beter past bij de huidige marktomstandigheden”, aldus Rob van Kaathoven, Algemeen Directeur van Van Kaathoven Groep.

“Voor De Raekt is de acquisitie van het familiebedrijf Van Kaathoven een hernieuwde kennismaking met de afvalsector. Wij mogen instappen in een bedrijf met een mooie historie in de afvalmarkt dat altijd met veel zorg voor haar klanten en werknemers heeft geacteerd. Het is voor ons een eer dat de familie Van Kaathoven de toekomst van haar bedrijf aan ons toevertrouwd!” stelt Rob van Gansewinkel namens De Raekt.

Over De Raekt Investments
De Raekt Investments is een beheermaatschappij van de familie Van Gansewinkel en staat onder leiding van Marcel van Laetem. De Raekt Investments nam al deel in Van Beers Recycling in Eersel en Sica Recycling in Sittard. Met de overname van de Van Kaathoven Groep zet De Raekt Investments nu ook een belangrijke stap in de inzameling en compostering van afval.

Over de Van Kaathoven Groep
De Van Kaathoven Groep, opgericht in 1960, vindt haar oorsprong in transport en logistiek. Door de jaren heen zijn de activiteiten uitgebreid met afvalinzameling, afvalverwerking en de verkoop van producten uit afval. Met 120 medewerkers en vestigingen in Uden, Sint-Oedenrode en Bladel biedt de Van Kaathoven Groep verantwoorde totaaloplossingen voor afvalvraagstukken en logistieke dienstverlening.