Omrin kiest voor circulaire en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsfietsen

Omrin schaft 10 speciale circulaire bedrijfsfietsen van recyclebaar kunststof aan. De duurzame  DutchFiets wordt door Caparis Rijwielen van deelassemblage tot complete fiets in elkaar gezet. Daarmee is het een maatschappelijk verantwoorde, onderhoudsarme designfiets uit recyclebaar (PE) kunststof voor een circulaire economie. Het concept is gemaakt voor de toekomst, niet voor de afvalberg, aldus de bedenkers.

De Dutch Fiets is een goed voorbeeld hoe een start-up met een innovatief en duurzaam concept met hulp van crowdfunding succesvol kan zijn. Oprichter Johannes Alderse Baas won in 2015 met zijn DutchFiets al de ‘Start-up of the year’- award. Hij startte zijn project vanuit Green PAC iLAB in Zwolle, een initiatief van NHL Stenden Hogeschool en Windesheim.

Algemeen directeur van Omrin John Vernooij: “De DutchFietsen worden straks op verschillende Omrin-locaties ingezet, waaronder door onze Technische Dienst op Ecopark De Wierde in Heerenveen. Maar de fietsen zijn ook bedoeld voor onze medewerkers, voor beweging en ontspanning in de pauzes, of als vervoermiddel naar afspraken in de buurt. Daarmee verminderen we CO2 uitstoot we en is het een mooie stap in onze duurzame mobiliteit. Alle stapjes helpen.”

De DutchFiets wordt door medewerkers van Caparis Rijwielen in Leeuwarden geassembleerd. “Wij maken het eindproduct en dat betekent dat onze mensen hun talent kunnen ontwikkelen en bezig zijn op een maatschappelijk verantwoorde manier,” aldus Durk Spoelstra van Caparis Rijwielen.

John Vernooij besluit: “Deze DutchFiets zet in feite de markt op z’n kop door hem 100% circulair te maken, en een standaard inruilbedrag te garanderen als statiegeld. Bovendien zijn ze op een maatschappelijk verantwoorde manier gemaakt. Op en top innovatie voor een circulaire economie en een inclusieve samenleving, zoals wij graag zien en graag actief ondersteunen.”

Kijk ook op www.dutchfiets.nl en https://youtu.be/uWvoMbL_JL0