Omrin Estafette start in Leeuwarden met een ‘ Recycle Boulevard ‘

De Kringloopwinkel van Omrin Estafette Leeuwarden gaat verhuizen. Het nieuwe pand aan de Voltastraat 11- waarin momenteel nog Woonboulevard Leeuwarden gevestigd is- ligt pal naast de huidige locatie.

Estafette gaat op de nieuwe locatie een conceptstore in de vorm van een ‘recycle boulevard’ creëren. Dit betekent een unieke en inspirerende plek waar naast kringloopliefhebbers ook ondernemers, studenten en andere innovators met hart voor duurzame en innovatieve recycle-initiatieven elkaar kunnen vinden. De ‘ recycle boulevard ‘ past binnen het nieuwe concept van Omrin om haar kringloopwinkels in te richten tot ruime en moderne multifunctionele omgevingen. Daarmee brengt Omrin de visies van inclusieve samenleving (een samenleving waarin iedereen meedoet) en de circulaire economie (streven naar gesloten kringlopen) op treffende wijze bijeen.

Inclusieve samenleving
Het ruime pand in Leeuwarden geeft Omrin Estafette de mogelijkheid nog meer mensen een ‘plek-om-onder-de-mensen-te-zijn’ te bieden. Daarin wordt maximaal geïnvesteerd in het aanbieden van aangepast en goed begeleid werk op werkervaringsplekken, stageplekken, plekken voor reclassering en bureau Halt en plekken waar mensen met bijvoorbeeld psychische problemen zinvolle dagbesteding op kunnen doen. En uiteraard is hier ook een belangrijke plek voor de vele vrijwilligers die Omrin nu al hartverwarmend ondersteunen bij de doelstellingen van Omrin. Zo wordt er actief inhoud gegeven aan de inclusieve samenleving.

Circulaire economie
Bovendien krijgt hier Omrin’s visie op het stimuleren van hergebruik van goederen en het (door)ontwikkelen van nieuwe duurzame concepten en producten nog beter vorm. Bij de verbouw en inrichting van de ‘ recycle boulevard ’ wordt al gewerkt op de nieuwe manier; ook het onderwijs en start ups krijgen hierin een belangrijke plek om circulair te werken.

Volgens planning moet eind van het jaar de nieuwe vestiging volledig gerealiseerd zijn. De eerste voorbereidingen beginnen zo snel mogelijk, zodat bepaalde delen al verhuisd kunnen worden. Vanaf september is het gehele nieuwe pand beschikbaar.