OMRIN en DVC Hijsen meest duurzame vlag in top

Foto: Accountmanager Jorrit Vlaskamp van DVC en Facilitair Manager Hans Westra van Omrin hijsen de meest duurzame vlag in top op het hoofdkantoor van Omrin

Afgelopen december werd Omrin verkozen tot ‘Duurzaamste bedrijf van Nederland’ en ook met die prijs op zak blijft de organisatie verder verduurzamen. Daarom prijkt sinds vandaag in iedere mast die titel op de meest duurzame vlag, geproduceerd door DVC (Dokkumer Vlaggen Centrale). Dat bijzondere moment vierden beide organisaties door samen de vlag, gemaakt van petflessen, in de mast te hijsen.

Vlag gemaakt van petflessen
Als toonaangevende vlaggenspecialist vindt DVC het hun verantwoordelijkheid om de impact op het milieu te verminderen. Zo is het DVC als eerste bedrijf ter wereld gelukt vlaggen te maken van 100% gerecycled doek.

Voor de productie van zo’n duurzame vlag verzamelt DVC heldere petflessen bij supermarkten en inleverpunten. De flessen worden versnipperd en daarna verhit tot een hoge temperatuur. Hierdoor smelt de fles en ontstaat er vloeibaar plastic. Dit spant DVC tot meters lang draad, wat de basis vormt voor duurzame PETFLAG-producten. De producten hebben dezelfde kwaliteit en zijn niet te onderscheiden van andere vlaggen.

Duurzaamste bedrijf van Nederland
Op 5 december 2019 werd Omrin door een vakjury van Stichting Nederland CO2 Neutraal uitgeroepen tot ‘Duurzaamste bedrijf van Nederland’. Een mooie erkenning voor alle innovaties en ontwikkelingen die Omrin heeft doorgemaakt. Voor 2020 is de doelstelling om, samen met de gemeenten, minimaal 75 procent van het huishoudelijk afval mogelijk te maken voor recycling.