Nieuwe locatie Vliko in Zoeterwoude officieel geopend

Burgemeester Bloemen, en Louis Sciarli verrichten samen de opening.

De duurzame nieuwe locatie van toonaangevend ‘waste-to-product’-bedrijf Vliko in Zoeterwoude, is op zaterdag 29 oktober officieel geopend door burgemeester Bloemen van Zoeterwoude.

Tijdens een feestelijke ceremonie en in de stralende zon, verrichte burgemeester Bloemen de opening door samen met Louis Sciarli, directeur van Vliko, in één van de nieuwste kraakperswagens van Vliko, zelf door het rode lint bij de ingang te rijden, waarmee de locatie officieel geopend werd. De openingsceremonie werd begeleid door Innovatiemanager Cora Jongenotter van VORM Bouw en werd bijgewoond door vele relaties en andere belanghebbenden.

Op de nieuwe locatie zijn twee moderne nieuwe recyclinghallen verrezen. Hierin worden de verschillende afvalstromen die Vliko bij haar klanten in de regio’s Leiden en Alphen aan de Rijn inzamelt, gereed gemaakt voor hergebruik. Afvalstromen als papier, plastic, bouw- en sloopafval, hout en puin worden duurzaam gescheiden zodat ze op andere locaties verder gerecycled kunnen worden tot herbruikbare grondstoffen. De hallen zijn duurzaam ingericht met volledige LED verlichting en 50% licht doorlatende platen.

Algemeen directeur Louis Sciarli geeft aan: ‘We zijn enorm trots en enthousiast over onze nieuwe locatie in Zoeterwoude. Alle faciliteiten zijn voorhanden om onze werkzaamheden goed en veilig uit te voeren en nog meer in te zetten op het terugwinnen van grondstoffen voor nieuwe producten uit afval. Dit sluit perfect aan op onze missie ‘making more from waste’ die wij bij Vliko in de gehele organisatie uitdragen. Met oog voor mens, milieu en maatschappij doen we dit op een zo duurzaam en veilig mogelijke manier.”