Modulo Goes Turntoo !!!

thomas-rau-en-ron-van-ommerenOp 20 maart hebben Modulo Milieustraten en Turntoo een Partner -overeenkomst getekend.
Hiermee levert Modulo innovatieve milieustraten (inclusief revitalisering van huidige milieustraten) op Turntoo basis. Dit betekent dat grondstoffen niet verloren gaan na eenmalige productie en dat de klant enkel betaalt voor datgene wat zij echt wil hebben: Het gebruik.

Modulo blijft eigenaar van de milieustraat, zorgt dat de elementen demontabel zijn en de grondstoffen na de afgestemde gebruiksduur opnieuw inzetbaar zijn volgens de principes van de circulaire economie, zonder waarde verlies.

Turntoo faciliteert het grondstoffenmanagement; van registratie van de grondstoffen en opname in de grondstoffenbank, tot het contractueel vastleggen van de service overeenkomst en gebruiksvoorwaarden. De klant ontvangt een grondstoffenpaspoort van de aangeschafte producten en gebruikte materialen. Na de gebruiksperiode worden de materialen door Modulo teruggenomen. Modulo wordt zo voorzien van kwalitatief goede grondstoffen, onafhankelijk van de prijs van de grondstoffen in de toekomst. Voordelen voor de gehele keten.

turntoo-afvalgidsThomas Rau:
“De Milieustraat verandert in oogststraat”
“In plaats van de aarde te ontdoen van al haar grondstoffen, is het tijd geworden te oogsten wat wij hebben gezaaid. Met de Milieustraat van Modulo wordt zichtbaar waar de lineaire economie over gaat in de circulaire economie. Het faciliteert als het ware het oogstproces binnen de circulaire economie. Op basis van het Turntoo principe is de “oogststraat” zelf als grondstoffendepot ontwikkeld, zodat zij op ieder moment weggehaald kan worden zonder dat daarbij de grondstoffen voor de toekomst verloren gaan. Modulo faciliteert daarmee het transformatieproces in zijn eigen product. De milieustraat verandert in oogststraat”

modulo-milieustraten-afvalgidsRon van Ommeren:
“Van bezit naar gebruik…Uitkomst voor onze branche”
“We leveren met dit initiatief een directe bijdrage aan de totstandkoming van de grondstoffeneconomie.
De Turntoo gedachte, “van bezit naar gebruik”, vorig jaar tijdens het NVRD congres gepresenteerd, sluit naadloos aan op onze strategie en focust Modulo nog meer op de verduurzaming van haar dienstverlening. In onze innovaties staan duurzaamheid, gebruikersgemak en lagere gebruikskosten centraal. De samenwerking tussen Modulo en Turntoo is een logische vervolgstap in onze dienstverlening richting gemeenten en private organisaties in de afvalbranche. Het biedt hen gegarandeerde flexibiliteit naar de toekomst en 100% hergebruik. Ons partnership zal voor de gebruiker leiden tot betere scheidingsresultaten, minder grondstoffenverbruik en lagere exploitatie kosten”.

 

[vc_button title=”Meer over Modulo Milieustraten” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/modulobeton-modulo-milieustraat/”]