Modulo bouwt eerste “gevaarlijk afval Milieustraat” voor Academisch Ziekenhuis Maastricht

Modulo Milieustraten heeft voor het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) de eerste “gevaarlijk afval Milieustraat” gebouwd en opgeleverd. De eerste opdracht voor Modulo Béton in de zorgsector.

Voor het Academisch Ziekenhuis Maastricht is er, met behulp van betonnen modulaire Modulo elementen, een 60 minuten brandwerend depot samengesteld voor de opslag van gevaarlijke (afval)stoffen en gasflessen. In totaal beschikt het AZM hiermee over 10 volwaardige opslagcompartimenten, waarbij het geheel uiteraard voldoet aan alle hiervoor gestelde eisen, zoals PGS 15.

Tegelijk doet dit depot dienst als milieustraat voor alle vrijkomende afvalstoffen! Vanaf het stortbordes (het dak van het depot gevaarlijke stoffen) zijn er rechtstreeks 6 grote 40 m³ afzetcontainers te vullen, welke aangevuld zijn met 2 losse afzetcontainers. De afvalstromen worden in het AZM ingezameld met speciale inzamelvoertuigjes en -middelen. Zonder overslag kunnen deze, met behulp van een schaarlift, het stortbordes bereiken en leeggemaakt worden in de desbetreffende afzetcontainers.

Op deze wijze is er een dubbelfunctie gecreëerd: De volwaardige op- én overslag van afvalstoffen op een zeer beperkte ruimte!
 
[vc_button title=”Meer over Modulo Milieustraten” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/modulobeton-modulo-milieustraat/”]