Milieustraat Hoeksche Waard alleen nog op afspraak toegankelijk

Foto: RAD HW

Met ingang van maandag 14 december 2020 is de milieustraat in Westmaas alleen open voor inwoners die vooraf een afspraak hebben gemaakt. Deze afspraak kan eenvoudig gemaakt worden via de website of via de app van RAD HW.

Afgelopen voorjaar stonden er tijdens de eerste golf van COVID-19 lange wachtrijen voor de milieustraat in Westmaas. Dit was toen een onbedoeld neveneffect van de intelligente lockdown. De RAD constateert nu opnieuw langere wachtrijen, als gevolg van de recentelijk aangescherpte maatregelen.

Met een afsprakensysteem wordt het aantal bezoekers beter verdeeld over de dag. Piekmomenten en onvoldoende doorstroom van bezoekers wordt hierdoor voorkomen. Dit sluit aan bij het landelijk beleid om de verspreiding van het virus terug te dringen. Voordeel is dat lange wachtrijen worden voorkomen.

Het maken van een afspraak kan eenvoudig via de website of via de app van RAD HW.  Nadat de gegevens zijn ingevoerd is er een keuzemogelijkheid voor een bepaalde datum en tijdblok. Men kan het bezoek maximaal 2 weken vooruit plannen.

Het is nu reeds mogelijk om een afspraak in te plannen voor maandag 14 december.