Kliko neemt metaalbewerker Rimetaal over

Kliko, bekend van de minicontainers en ondergrondse containers, neemt familiebedrijf en metaalbewerker Rimetaal uit Vorden per 1 oktober 2014 over. Met deze overname heeft Kliko volledig grip op alle processen binnen de ontwikkeling, levering, plaatsing en service van ondergrondse containers.

Naast dat de service, plaatsing en elektronica volledig door Kliko WTS in eigen beheer uitgevoerd kunnen worden, is daar nu de daadwerkelijke productie van de ondergrondse en bovengrondse containers aan toegevoegd.

Samen de ondergrondse containers zullen ook bovengrondse depotcontainers en straatafvalbakken (weer) geproduceerd gaan worden.

Met de deelname in Rimetaal zorgt dit ervoor dat het familiebedrijf Kliko WTS de enige in de afvalbranche is, die het hele spectrum van ondergrondse containers in eigen beheer heeft. Hierdoor kunnen de deelproducten nog beter op elkaar worden afgestemd om de uiteindelijke gebruiker een nog hoger kwaliteitsniveau te kunnen bieden.

Naast de productie van afvalinzamelsystemen, zal Rimetaal ook zelfstandig haar bestaande productenrange blijven produceren en zo mogelijk uitbreiden. Zo creëert dit een bredere afzetmarkt, wat de continuïteit garandeert.

De familie Wolbrink blijft participeren in de nieuwe opzet samen met Kliko. Naast deze familie zal een aanzienlijk deel van het huidige personeelsbestand overgenomen worden, waardoor de werkgelegenheid in de omgeving Vorden grotendeels in stand blijft.