John Wösten nieuwe CEO van VConsyst

Op 10 juli is John Wösten gestart als CEO van VConsyst. Samen met het Directieteam gaat hij de activiteiten van VConsyst verder versterken. VConsyst is een innovatieve aanbieder van afvalinzamelsystemen, afvalbakken, fietsparkeeroplossingen en inrichting van de openbare buitenruimte.

Met de aanstelling van John Wösten gaat VConsyst verder op de ingeslagen weg naar verdere verdienstelijking van de organisatie. Waar VConsyst begon als softwarebedrijf met toegangssystemen voor onder meer ondergrondse containers, richt het zich na de overname in 2018 van productievestigingen (Jan Kuipers Nunspeet en Koninklijke Bammens) op het aanbieden van complete inzameloplossingen; producten in combinatie met elektronica en software die klanten helpen om de openbare leefomgeving moeiteloos en duurzaam opgeruimd te houden. VConsyst draagt bij aan een circulaire economie door afvalscheiding te bevorderen en inzamelprocessen zo makkelijk mogelijk te maken voor gemeenten, afvalinzamelaars én gebruikers.

Toegevoegde waarde bieden
John Wösten heeft een ruime ervaring als directeur en manager in grote en middelgrote bedrijven, zowel beursgenoteerde als in familiebedrijven. Hij werkte hiervoor als Algemeen Directeur bij Rollecate, als Directeur Operations bij Energiewacht (Essent) en daarvoor bij diverse technische dienstverleners in leidinggevende functies.

“De keuze voor VConsyst past bij mijn grote waardering voor familiebedrijven als motor van de economie. Graag zet ik me in om, in samenwerking met de collega’s in het Directieteam en alle medewerkers van VConsyst, het bedrijf verder te ontwikkelen als een gewaardeerd en deskundig partner om zo klanten met slimme oplossingen te ontzorgen”, aldus John Wösten. “De inzet van elektronica, software en data speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Met het omzetten van data naar kennis en inzichten kan VConsyst klanten én gebruikers toegevoegde waarde bieden die gebruik van producten verhoogt, output optimaliseert en procesresultaten verbetert. Kortom, als partner met slimme oplossingen bijdragen aan een opgeruimde openbare leefomgeving, daar ga ik graag sturing aan geven in de rol van CEO bij VConsyst”.

Directieteam
Het directieteam van VConsyst bestaat uit 5 leden; naast Wösten als CEO is Annet Jochemsen CCO (Directeur Commercie), Harry Doedens COO (Directeur Operatie), Rudo Hoekman CTO (Directeur Development) en is Dennis Spans CFO (Directeur Financiën).

Vertrouwen in ontwikkeling
Het Dagelijks Bestuur van Venture Group, waarvan VConsyst deel uitmaakt, is blij met de komst van de ervaren Wösten. “Met John Wösten als CEO hebben we er alle vertrouwen in dat VConsyst zich verder ontwikkelt op het gebied van efficiency, innovatie, procesverbetering en klantgerichtheid. Uit onze gesprekken bleek dat we dezelfde visie en aanpak hanteren, gericht op de lange termijn. We kijken uit naar de samenwerking en de stappen die we samen gaan zetten ”, aldus bestuursvoorzitter Arjen van Dalfsen.