Veolia – Jan Lenstra (Foto: van/via Veolia)

Veolia, wereldwijd koploper in de ecologische transformatie, maakt vandaag bekend dat Jan Lenstra de nieuwe CEO van Veolia Nederland is. Jan volgt Hildagarde McCarville op, die in 2014 CEO werd. Jan was COO bij de organisatie sinds 2014 waar hij vooral gewerkt heeft aan het samenvoegen en optimaliseren van diverse bedrijfsonderdelen. Veolia opereert nu ondanks meerdere overnames als ​één team door een goede integratie van de business units.

Veolia is met ruim 650 medewerkers al meer dan 50 jaar actief in Nederland op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Jan Lenstra: “Het cirkeldenken van Veolia binnen onze pijlers water, afval en energie kan ondernemers nog beter helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Als CEO wil ik graag de continuïteit behouden door de ingeslagen weg voort te zetten. Als COO heb ik mij de laatste jaren sterk ontwikkeld in Circulaire Economie en zie daar veel kansen. We kunnen de reststromen vanuit bijvoorbeeld de industrie nog veel beter hergebruiken om Nederland schoner en duurzamer te maken.”

Met Jan Lenstra heeft Veolia Nederland een nieuwe CEO die de verbinding tussen de werkvloer en boardroom eenvoudig kan maken. Jan startte zijn loopbaan als servicemonteur en groeide uit tot een gepassioneerd leider met oog voor de menselijke kant van het bedrijfsleven.

Veolia helpt haar klanten hun duurzaamheidsdoelen te realiseren. Door energie duurzaam op te wekken, energie te besparen en maximaal in te zetten op het circulair gebruik van grond- en reststoffen die bijvoorbeeld voortkomen uit de productieprocessen, afval of afvalwater. Jan Lenstra: “Afgezien van recycling van drankenkartons en plastic flessen, wat voor consumenten natuurlijk erg zichtbaar is, moeten de grote hoeveelheden industrieel afval onderdeel worden van de verduurzaming van Nederland. Zo gebruiken we al jaren het koffiedik van de Douwe Egberts fabriek om energie uit te winnen”.

“We zijn verheugd met Jan’s benoeming als de nieuwe CEO van Veolia Nederland. Onder zijn leiding zullen we in de voorhoede van de ecologische transformatie worden gepositioneerd, terwijl we onze diensten blijven uitbreiden om oplossingen voor de circulaire economie te leveren en de energietransitie te versnellen.” – Gavin Gravison – Senoir Executive Vice-President Veolia Northern Europe zone

Door verschillende overnames is Veolia in Nederland in rap tempo gegroeid van 40 miljoen omzet in 2015 naar 200 miljoen in 2021. Zo heeft Veolia in Nederland op het gebied van circulaire economie onder andere activiteiten op het gebied van kunststof- en papierrecycling. Op het gebied van energietransitie liggen de activiteiten op het gebied van biomassa, warmtenetten en installatie optimalisatie voor de industrie en bedrijfsgebouwen en ook op specialistische industriële afvalwaterzuivering.