Hoe kunnen we zwerfafval voorkomen? Tijdens Koningsdag is er ontzettend veel extra (zwerf)afval, ook in Leeuwarden. Wat doen we eraan?  Om het afvalprobleem te helpen oplossen, besteden Omrin en de gemeente Leeuwarden speciale aandacht aan zwerfafval. Veel Leeuwarder scholen hebben de afgelopen weken al meegedaan aan de Himmelwike om zo hun omgeving actief schoon te maken. Nu is er een virtueel vervolg!

Met de online game ‘Himmel Heroes’, een variant op het populaire ‘Pokémon GO’, gaan Omrin en de gemeente met de kinderen in Leeuwarden ook online de strijd aan laten tegen zwerfafval. Tijdens Koningsdag is extra promotie voor de game door mascotte Hinke Himmel (vrijdag vanaf 9 uur vanaf het Waagplein). Vooralsnog kan de game alleen in Leeuwarden gespeeld worden.

Made in Leeuwarden
Himmel Heroes is in samenwerking met Omrin, gemeente Leeuwarden en 8D Games – Serious Games uit Leeuwarden ontwikkeld. Omrin wil als ‘circulair partner’ van LF2018 ook een circulaire ‘erfenis’ achterlaten. Meer bewustzijn onder de mensen, preventie onder de jeugd en meer actie tegen (zwerf)afval. De game is één van de concrete acties die moet meehelpen aan dit doel. Omrin is koploper in de circulaire economie en is graag aanjager van duurzaamheid en duurzame initiatieven.

Gratis downloaden
Himmel Heroes is gratis te downloaden in de App Store of Play Store en zal tijdens Koningsdag extra worden gepromoot door Hinke Himmel. Voor de hoogste scores zijn er leuke prijzen te winnen.

Kijk voor meer informatie op www.himmelheroes.nl en www.himmelwike.nl of bekijk het filmpje: https://youtu.be/9HADJjJuqGs