Vakbeurs Recycling vormt belangrijk moment in de agenda van afvalsector

Dit najaar zijn de eerste vakbeurzen weer van start gegaan. Zo heeft ook Easyfairs weer haar eerste beurzen succesvol afgesloten. Het positieve sentiment bij zowel bezoekers als exposanten en de goede bezoekersaantallen en -kwaliteit geven vertrouwen voor een succesvolle editie van Recycling. De ambitie voor 150 exposanten op het gebied van recyclingtechniek & afvalmanagement is ruim voor datum gehaald. Dit benadrukt nog maar eens de wens en behoefte om met de afvalsector samen te komen na lange tijd.

Op 16, 17 en 18 november is het dan eindelijk zover: Evenementenhal Gorinchem opent dan eindelijk weer haar deuren voor de afvalprofessionals. Exposanten kunnen niet wachten om hun nieuwste producten, toepassingen, diensten én oplossingen te tonen op het gebied van recyclingtechniek & afvalmanagement. De focus deze editie ligt op laagdrempelig netwerken en kennisdeling. Uiteraard veilig en gastvrij onder het genot van de gebruikelijke gratis catering.

Afvalmanagement goed vertegenwoordigd
Met partijen als PreZero, EcoSmart|Renewi, De Bries, Waste Vision, VDL, Bramidan, Europress, Retourmatras, Van Werven, Afvalgids.nl én meer zet vakbeurs Recycling een flinke stap in het segment Afvalmanagement. Onder andere helpen deze partijen een afvalproces te optimaliseren met hun kennis en netwerk in de markt. Een groei in bezoekers van Vakbeurs Recycling zal dan ook voornamelijk komen uit het segment met bedrijven met grote afvalstromen. Vakbeurs Recycling bouwt hiermee aan een toekomst waarin wettelijke plichten, circulaire ambities en kostenbesparende mogelijkheden voor afvalbeheer niet weg te denken zijn en speelt in op de groeiende vraag naar een goed platform voor afvaloplossingen.

Brancheverenigingen sluiten zich aan
De beurs wordt als jaarlijks netwerkmoment omarmd door brancheverenigingen in de markt. Dit is terug te zien in de drukbezochte side-events zoals het Recyclingsymposium en jaarvergaderingen en kennissessies van brancheorganisaties als BRBS Recycling, VERAS, ENVAQUA, MRF, NRK Recycling en PlasticsEurope.

Kennisprogramma met nieuwe sterke partners
Afvalmanagement Dinsdag
Dinsdag 16 november staat in het teken van Afvalmanagement. Renewi geeft de sessie “Van Facilitair Naar Circulair: hoe organiseer je de eerste schakel in de Afval-en Grondstoffenmanagement?”. Aansluitend geeft de Expertgroep Waste Management van ENVAQUA de sessie “Schone compost uit vuil afval: Kan dat?”. Renewi geeft tevens op de woensdag nog een inspirerende sessie over ketensamenwerking.

Let op! De beursdinsdag heeft een nieuwe openingstijd gekregen, namelijk van 10:00 tot 17:00 uur, om zo ook bedrijven en gemeenten de ruimte te geven om overdag Recycling te kunnen bezoeken.

Sloop & Recycling Woensdag
Renewi trapt de woensdag af met de sessie “Circulaire innovaties versnellen door ketensamenwerking”. Woensdag 17 november staat verder in het teken van Sloop & Recycling. Purified Metal Company geeft een sessie over hun innovatieve en unieke aanpak op het gebied van “Recycling van (asbest)vervuild staalafval”. MSO Circulair spreekt aansluitend over “Met synergie bouwen aan een circulaire toekomst” Deze dag is tevens het jaarlijkse Recyclingsymposium van BRBS Recycling, ENVAQUA en VERAS over “Ketenontwikkeling in de Circulaire Economie”.

Kunststof Recycling Donderdag
Donderdag 17 november staat in het teken van de jaarlijkse Kunststof Recycling. Zo geeft de Federatie NRK (Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie) de sessie “Samen verduurzamen! Redesign en Recyclaat inzetten”. Aansluitend verzorgt TNO de sessie “bouwen aan de plastics waardeketen, van volume tot kwaliteit”. Vervolgens sluit PlasticsEurope af met “Chemische recycling van plastics. Hoe maken we de ambities waar?”.

Statisch Demoplein binnen
Aankomende editie is er helaas geen live Demoplein buiten. Nu wordt het Demoplein binnen verder uitgebreid met statische machines en toebehoren. In aanloop naar 2022 zal er weer gebouwd worden aan een volwaardig Demoplein waarbij live demonstraties mogelijk zijn. Bezoekers hebben deze editie dus wel de mogelijkheid om kennis te maken met de grote recyclingmachines op de beursvloer zelf.

Breng een bezoek aan vakbeurs Recycling
Ervaar de gastvrijheid van Recycling zelf en bezoek op onderstaande beursdagen hét nationale vakevent voor afvalsector. Ontmoet een divers aanbod aan leveranciers, netwerk met branchegenoten en volg actuele sessies in het kennistheater. Binnen één dag bent u weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En dit alles ervaart u onder het genot van gratis catering! Bestel uw ticket gratis via www.recyclingvakbeurs.nl met code 1415.

Veilig Vakbeurs Recycling bezoeken
Uiteraard staat uw veiligheid bij ons op de eerste plaats! Wij werken op dit moment met de CoronaCheck-App (i.c.m. uw ID-bewijs), die verplicht is gesteld door de overheid. Bekijk voor uw bezoek altijd de laatste informatie via onze Covid-19 FAQ pagina: www.recyclingvakbeurs.nl/covid-19. Zo maken wij uw beursbezoek zo veilig mogelijk.

Openingstijden:
Dinsdag 16 november Tijd: 10:00 – 17:00 uur Let op! Nieuwe tijd!
Woensdag 17 november Tijd: 13:00 – 21:00 uur
Donderdag 18 november Tijd: 13:00 – 21:00 uur

Nieuw! Smart Badge Technologie:
Met de nieuwe smart badge haalt een bezoeker snel en overzichtelijk informatie op bij exposanten. Is het standpersoneel in gesprek geen tijd om te wachten? Of bedrijfsinfo ontvangen na een interessant gesprek met een leverancier? Door de badge langs de reader van de exposant te halen, ontvangt de bezoeker bedrijfs- en productinformatie per mail. Zonder zware foldertassen naar huis, en alles is overzichtelijk en op het gemak digitaal na te lezen.

Blijf op de hoogte!
www.vakbeursrecycling.nl | LinkedIn: recycling-vakbeurs | twitter: @Recycling_EH | Facebook: @recyclingvakbeurs

Bezoekadres:
Easyfairs Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem | T: +31 (0)523 289 818