Indaver Impex neemt mobiele vloot voor slibontwatering “rental activities” over van Alfa Laval UK

Ingaand op 29 juni 2015, als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst

Groei Indaver Impex verstevigd
Per 29 juni 2015 heeft Indaver Impex B.V. uit ’s Gravenpolder, Nederland, de slibontwateringsvloot van Alfal Laval UK overgenomen. Na de overname van het Belgische BEFRA, begin dit jaar, sluit ook deze overname naadloos aan op de groeiambities van Indaver, Europese topspeler in duurzaam afvalbeheer, waarvan Impex een 100% dochter is. Met de overname verstevigt Indaver Impex haar rol als marktleider in slibontwatering in de Benelux én haar rol in het Verenigd Koningrijk. De overname omvat 9 mobiele units en 2 medewerkers. De bestaande juridische entiteit Indaver UK Ltd. wordt benut voor het onderbrengen van deze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk .
Dankzij de verdere uitbreiding van haar mobiele vloot zal Indaver Impex ook in de toekomst kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar mobiele slibontwateringsdiensten in binnen- en buitenland.

Alfa Laval equipment naar specialist ter zake
Als leverancier van gespecialiseerde procesapparatuur en technische oplossingen, voor onder meer afvalwaterbehandeling, wil Alfa Laval klaar zijn voor de toekomst door steeds de meest innovatieve technieken aan te bieden. Daarom heeft het besloten om enkel op de core business te focussen en haar zogenaamde Rental activiteiten over te dragen aan Indaver Impex, specialist in slibontwatering en apparatuur.

Al jarenlang bestaan er zakelijke relaties tussen Impex en Alfa Laval. Zo zijn diverse slibontwateringsinstallaties in de Impex vloot ontwikkeld en geproduceerd door Alfa Laval en test Impex de nieuwste technieken uit in de praktijk. De overname verstevigt dan ook het partnership tussen beide partijen.

Geborgde dienstverlening
Door de overname verzekert Alfa Laval haar klanten van tijdelijke ontwateringsdiensten. Daarnaast sluit Alfa Laval een lange termijnovereenkomst af met Indaver Impex. De Britse klanten van Alfa Laval zullen direct profiteren van de gerenommeerde internationale organisatie van Indaver Impex. Daarnaast blijven zij profiteren van de technisch hoogstaande slibontwateringstechniek die Alfa Laval ontwikkelt.

Indaver Impex
Indaver Impex is ruim 25 jaar internationaal actief in de slibontwatering en afvalwaterbehandeling en beschikt over een vloot van ruim 60 mobiele ontwateringsinstallaties. In 2013 behaalde Indaver Impex een omzet van 12 miljoen euro. Indaver Impex B.V. valt onder Indaver Nederland B.V. en maakt zo deel uit van Indaver groep. Deze internationale groep biedt industrie en overheid duurzame oplossingen voor afvalbeheer met haar concepten in Total Waste Management en Public Waste Partnerships.

ALFA LAVAL
Alfa Laval is een wereldspeler inzake gespecialiseerde producten en engineering oplossingen gebaseerd op drie basistechnologieën: warmteoverdracht, scheidingstechnologie en vloeistofstroombehandeling. Alfa Laval is beursgenoteerd op Nasdaq OMX, en realiseerde, in 2014, een jaaromzet van SEK 35.1 miljard (zo’n. 3.85 miljard EUR). Het bedrijf telt wereldwijd 18.000 werknemers