Heros Sluiskil B.V. (Heros) heeft recentelijk Dolphin Metal Separation B.V. (Dolphin) uit Harderwijk overgenomen. Heros is een toonaangevend bedrijf binnen Europa in de opwerking van AEC-bodemas.
Dolphin is een producent van non-ferro metalen die zij middels geavanceerde sink float technieken terugwint uit diverse afvalstromen.

Waar het schroot uiteindelijk naar de staalfabrikanten gaat, verkocht Heros tot dusverre de ruwe mix van non-ferro metalen aan sink float bedrijven waar het grove materiaal verder wordt opgeschoond. Na vuilverwijdering wordt de ruwe mix gescheiden in lichte- (zoals aluminium) en zware metalen (zoals koper, messing, zink, rvs en edelmetalen).
,,Het was de ontbrekende schakel in de keten van waarde- creatie uit bodemasafval. Nu hebben we alles vanaf de ruwe bodemas tot de levering aan de smelterijen in eigen hand. De fijne fracties worden al sinds 2017 in onze eigen raffinageplant voor kleinere non-ferro metalen bewerkt”, aldus Paul Dijkman namens de directie van Heros. ,,Dolphin is een mooi ‘well managed’ bedrijf en altijd een betrouwbare partner gebleken. Wij zijn zeer blij met deze strategische overname. Het is absoluut een meerwaarde.”

Continuïteit
Jan Hooiveld (65) heeft zijn bedrijf Dolphin met een gerust hart overgedragen. ,,Wij hebben al decennia een goede samenwerking met Heros. Beide zijn familiebedrijven; dat zie je terug in de bedrijfsvoering. De continuïteit voor Dolphin en het voltallige personeel is gewaarborgd. Heros heeft Dolphin ‘instapklaar’ overgenomen, zou een makelaar zeggen”, verklaart Jan Hooiveld.

Over Heros
Bij Heros Sluiskil BV, onderdeel van Remex GmbH, wordt AEC-bodemas hoogwaardig opgewerkt tot duurzame secundaire grondstoffen voor infrastructurele projecten en de betonwarenindustrie. Het oorspronkelijke restafval uit de grijze containers komt zo terug de maatschappij in met mooie functionele toepassingen. Er worden ook zoveel mogelijk ferro en non-ferro metalen teruggewonnen. Een win-win situatie, want naarmate er meer metalen worden gerecupereerd, geraken de uit de bodemas afkomstige bouwstoffen schoner. Na het opschonen gaan de metalen naar de eindverwerkers voor een tweede leven in bijvoorbeeld de automotive of de elektronica.
Er zijn 100 mensen werkzaam bij Heros.

Over Dolphin
Bij Dolphin worden hoogwaardige technieken gebruikt om uit reststoffen allerlei materialen terug te winnen voor hergebruik. Het richt zich daarbij met name op aluminium, roestvast staal en de zware metaalmix, welke wordt gescheiden in koper, messing, zink, RVS en edelmetalen.
Er zijn 38 mensen werkzaam bij Dolphin.