GumBuddy pakt in gemeente Veghel grootschalig het kauwgomprobleem aan

Gumbuddy gaat in de gemeente Veghel grootschalig de kauwgomvervuiling gemeente te lijf. Gumbuddy, een product van GumCycle B.V., bestaat uit een groot rond Bord waarop kauwgom geplakt kan worden in combinatie met een bakje in de vorm van een grote witte kauwgom waar kauwgom in gegooid kan worden, de Gum. Ze worden door het hele centrum en op hotspots buiten het centrum geplaatst. Het mooie is dat de verzamelde kauwgom gerecycled wordt en er gave nieuwe producten van gemaakt gaan worden. Kortom; ‘van afval naar grondstof’. Op koopzondag 3 juli is de eerste GumBuddy onthuld in aanwezigheid van de Wethouder Openbare Ruimte, Beheer en Milieu, Annemieke van de Ven op de Markt in Veghel.

De Veghelse toneelvereniging Soufflé heeft samen met promoteam Allganized de middag een feestelijk tintje gegeven en oa GumBuddy kauwgom uitgedeeld die daarna op een GumBuddy bord geplakt of in de Gum gegooid konden worden voor: recycling!

Kauwgomvervuiling is een groot probleem in Nederland, het geeft een lelijk straatbeeld en daarnaast zijn de jaarlijkse schoonmaakkosten enorm. De gemeente Veghel heeft het idee van Gumbuddy omarmd en het bedrijf de gelegenheid gegeven om te zorgen voor een gedragsverandering bij haar inwoners en een schonere leefomgeving. Ook de scholen doen mee, op diverse scholen worden zowel de grote witte Gum’s als Borden geplaatst. In Nederland wordt zo’n 5,5 miljoen kauwgom gegeten waarvan het merendeel in het milieu terecht komt. Tijd om er nu ook daadwerkelijk iets aan te doen vinden ze in Veghel. Inmiddels hebben zich andere gemeenten gemeld en is ook het bedrijfsleven geïnteresseerd.

Op de site van GumBuddy leest u meer over de beweegredenen en aanpak. www.gumbuddy.nl