Renewi en Electrolux slepen eerste prijs in de wacht op Plastics Recycling Show Europe voor productie koelkast gemaakt met gerecyclede plastics

Renewi dochterorganisatie Coolrec en ’s werelds grootste producent van huishoudelijke apparatuur, Electrolux, hebben vandaag op de Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam de eerste prijs in ontvangst genomen voor de introductie van een koelkast geproduceerd met een binnenzijde die voor 70% bestaat uit gerecyclede plastics, afkomstig van afgedankte koelkasten.

De nieuwe koelkast welke is geproduceerd op basis van afgedankte koelkasten; de samenwerking tussen Coolrec en Electrolux is uniek en een wereldprimeur in de industrie. Coolrec verwerkt afgedankte koelkasten waarna het de plastics opwerkt tot herbruikbare secundaire grondstoffen. Om deze afgedankte koelkasten terug te winnen, heeft Coolrec langlopende contracten met inzamelorganisaties in België, Nederland en Frankrijk. Electrolux gebruikt de door Coolrec op specificatie geleverde plastics in de productie van de nieuwe koelkastenlijn. Middels de circulaire samenwerking wordt de cirkel echt gesloten.

De in ontvangst genomen prijs is een kroon op het werk dat beide organisaties in de afgelopen jaren hebben geleverd. Jarenlang hebben de teams van Coolrec en Electrolux achter de schermen gewerkt om dit project tot een succes te brengen.

“We zijn enorm trots op het behalen van deze prestigieuze prijs! Sinds jaar en dag investeren we met Electrolux in onderzoek, mensen en machines om dit duurzame circulaire product te realiseren”, aldus Maurice Geelen, Managing Director Coolrec. “Vandaag komt het allemaal samen en deze prijs is voor ons echt de kers op de taart. Deze prestatie is opnieuw een bewijs van onze dagelijkse inzet om continu bij te dragen aan de totstandkoming van een circulaire economie waarbinnen afval niet meer bestaat”.

“Wat deze overwinning bijzonder maakt, is de samenwerking en de partnerschappen die erachter zitten om de uitdagingen van gerecycleerde kunststoffen om te zetten in een kans waarmee we een circulaire toekomst vormgeven”, zegt Janina Hihnala, Design Director, Head of Global Food Preservation Design bij Electrolux Group.

De Plastics Recycling Awards Europe erkennen en huldigen prestaties in de hele Europese kunststofrecyclingindustrie. De prijzen bieden inzicht in de huidige ontwikkelingen als ook het gebruik van gerecycleerd materiaal, productontwerp en innovatieve productie.