Exclusieve samenwerking VDL HMI en Ferro-Fix Sociaal Staal

VDL HMI, onderdeel van de metaalbewerkingsdivisie van de VDL Groep, is met Ferro-Fix Nederland BV een exclusief samenwerkingsverband aangegaan. “Wij doen al jaren op een erg succesvolle manier zaken met elkaar. Zowel van de zijde van VDL HMI als die van Ferro-Fix groeide de behoefte om de samenwerking een meer duurzaam karakter te geven”, aldus Hans van Raak, directeur VDL HMI.

Ron Broeders, directeur Ferro-Fix Nederland BV: “Wij kennen VDL HMI al jaren als een betrouwbare leverancier waarmee het prettig zaken doen is. Om onze eindklanten sneller en beter te kunnen bedienen moet je elkaar begrijpen, goed aanvoelen en eigenlijk blindelings kunnen vertrouwen. Hier willen wij beiden mee verder en ook in investeren. Met het tekenen van dit contract voor een exclusieve samenwerking spreken wij formeel uit dat VDL HMI en Ferro-Fix dit gezamenlijkdoortrekken richting de toekomst.”

De samenwerking richt zich op het exclusief leveren door VDL HMI van onderdelen aan Ferro-Fix die vervolgens worden geassembleerd tot eindproducten voor de afvalinzamelmarkt die Ferro-Fix vervolgens op de markt brengt. Daarnaast zullen producten die VDL HMI nu nog elders laat assembleren toekomstig in Rotterdam in elkaar worden gezet. “Bijkomend voordeel is dat met de samenwerking met Ferro-Fix, VDL HMI een aanzienlijke bijdrage aan social return kan leveren. Het voormalige SW-bedrijf Ferro-Fix werkt met een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door uit te gaan van wat de medewerkers wél kunnen is Ferro-Fix in Nederland een voorbeeld geworden van hoe een sociale onderneming commercieel succesvol kan zijn. Iets wat wij als VDL HMI enorm toejuichen en waar wij ons graag langdurig aan verbinden”, aldus Hans van Raak.

Over VDL HMI
VDL HMI is een metaalverwerkende onderneming, opgericht op 1 februari 1990. Na toetreding tot de VDL Groep heeft VDL HMI (Helmondse Metaal Industrie) een geheel eigen plaats weten te veroveren en is actief als toeleverancier voor licht constructiewerk in zowel plaatwerk alsook in buis- en kokerprofiel. Op dit moment zijn er 125 mensen werkzaam. VDL HMI kan in eigen huis zowel halffabricaten als eindproducten produceren. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in de modernste productietechnieken. Door bundeling van capaciteit (eventueel met zusterbedrijven binnen de VDL Groep) en “know-how”, kan VDL HMI fungeren als een complete partner en co-maker.

Over Ferro-Fix
Ferro-Fix maakt hoogwaardige producten van staal zoals afvalcontainers, afvalbakken en stedelijk meubilair. Ferro-Fix is onderscheidend door dit grotendeels met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren, zonder daarbij in te boeten op kwaliteit, service en prijs. Op een maatschappelijke manier levert het bedrijf hoogwaardige kwaliteit met social return. Bovendien heeft Ferro-Fix geïnvesteerd in een speciaal onderwijsprogramma; TOP Academie Techniek. Jaarlijks leren twintig tot dertig leerlingen vanuit het praktijkonderwijs, het voorgezet speciaal onderwijs en MBO1, van ervaren medewerkers van Ferro-Fix het metaalbewerkingsvak. Hierin staan de capaciteiten van de leerling centraal.