Op dit moment wordt het AMCS Platform geschikt gemaakt voor de huishoudelijke afval inzameling. We zijn intensief bezig met meerdere stake holders om dit succesvol te gaan opleveren. “We halen het beste uit PieterBas, AfvalRis, Clear en AMCS Platform” zegt Duco Poelman, market owner in Nederland voor huishoudelijk afvalinzameling. Wij kijken er dan ook enorm naar uit om de nieuwste ontwikkelingen met u te delen en nodigen u graag uit voor ons intern evenement met een compleet verzorgd ontbijt en lunch op 29 September 2022, we starten vanaf 8:30. Aanmelden kan via deze link

Vooruitblik op Event
“Vanuit PieterBas nemen we de pakketten over. Vanuit AfvalRis gebruiken we de indeling van het operationele gebied en vanuit Clear het containermanagement. AMCS Platform zorgt ervoor dat gebruikers beter inzicht krijgen in de data en deze dus ook beter kunnen beheren”, legt hij uit. “Natuurlijk nemen we de functionaliteiten niet 1 op 1 over”, zegt Duco. “We verrijken ze en bedenken compleet nieuwe functionaliteiten die niet zijn afgedekt in onze legacy systemen”.

“Wat nieuw is, is dat we nu ook maatwerkpakketten kunnen aanmaken en beheren. Maatwerkpakket worden gekoppeld aan het object. Ze hebben niets met de woning te maken, maar met de bewoners. Hierbij kun je denken aan “grote gezinnen”, “gezin met baby” of “medische zorg”, waarbij extra afval vrijkomt.’ Dit zoals vaak beschreven staat in de DVO.

“Wat echt het verschil gaat uitmaken is dat we als AMCS steeds meer kijken hoe we processen kunnen automatiseren. “– Duco Poelman, Market Owner, Huishoudelijke afvalinzameling bij AMCS

Wat echt het verschil gaat uitmaken is dat we als AMCS steeds meer kijken hoe we processen kunnen automatiseren. Een goed voorbeeld is het objecten beheer hierbij gaan we niet alleen zorgen dat de ontvangen object mutatie bestanden kunnen importeren maar ook het gevolg gaan automatiseren zoals container en milieupassen mutaties. Dit dus op basis van de objecten mutatie bestanden. Wat hierbij heel belangrijk is dat we dit gefaseerd kunnen laten plaatsvinden in tijd en per DVO. De kwaliteit van de mutatie bestanden kunnen namelijk erg verschillen per gemeente.

AMCS Platform Functionaliteiten
Verder heeft het Platform al tools beschikbaar welke we kunnen inzetten bij de oplossing. Voorbeeld is de “AMCS smart dispatch” waar we gebruik kunnen maken van de optimalisatie op korte- en lange termijn. En het gebruik van AMCS mobile, web portaal voor klanten, huishoudens en personeel.

“Elke tool maakt dus gebruik van dezelfde database. Dit gaat de klant veel tijd besparen in de operatie en het beheer van het systeem.”– Duco Poelman, Market Owner, Huishoudelijke afvalinzameling bij AMCS

Alles wat we bedenken in het Platform moet namelijk ook compleet worden gemaakt voor deze tools. Dit omdat het een platform is en we dus geen data fysiek meer delen met deze tools met allerlei interfaces en synchronisaties. Elke tool maakt dus gebruik van dezelfde database. Dit gaat de klant veel tijd besparen in de operatie en het beheer van het systeem.

Een belangrijk onderdeel in het gehele ontwikkeld proces is dat we de oplossing toetsen dit bij verschillende klanten, experts in de markt en natuurlijk onze eigen AMCS experts op dit gebied. Dit gaat ervoor zorgen dat we een robuuste oplossing ontwikkelen die nu al veel draagvlak heeft.

Benieuwd naar hoe deze ontwikkelingen er voor uw bedrijf uit kunnen zien? Registreer voor het event op 29 September 2022 via deze link