Twee jaar geleden vroeg Cure, die op eigen wijze vorm geeft aan social return, voor het eerst het keurmerk PSO aan (Prestatieladder Socialer Ondernemen) en behaalde meteen trede 3, het hoogst haalbare. Iedere twee jaar moet het certificaat worden vernieuwd en ook nu weer wist Cure Trede 3 te bemachtigen.
De kracht van Cure
Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Cure Afvalbeheer niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in haar eigen bedrijfsvoering een plek biedt. Bedrijfsmatig opereren, effectiviteit en duidelijke aansturing van het personeel zit in het DNA van Cure en de mensen die er werken. Dit mechanisme heeft ze gebruikt om van Social Return ‘een product’ te maken waarbij mensen volgens dezelfde discipline, begeleid worden. Deze mensen worden opgeleid tot zelfstandige medewerkers, die vol vertrouwen en met een bak ervaring de maatschappij weer in kunnen.
Social return beloond met PSO certificaat
Waarom social return? ‘Omdat ieder bedrijf een verplichting heeft om haar aandeel te nemen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een bedrijf als Cure kan en wil hierin niet achter blijven. Wij zijn een gemeenschappelijke regeling van de gemeente Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard en denken graag mee met de gemeenten en het UWV om een bijdrage te leveren aan socialer ondernemen. Wij kunnen en willen dit graag’, aldus directeur Frans van Strijp.
Trots is Van Strijp dan ook dat Cure zichzelf wederom een PSO-gecertificeerd bedrijf mag noemen. ‘Personeel is het meest waardevolle gereedschap dat een bedrijf heeft”. Cure Afvalbeheer heeft als een van haar kernwaarden om een goed werkgever te zijn. En dat willen wij ook zijn voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. We faciliteren hen om ze weer een kans te geven op de arbeidsmarkt. Dit staat bij Cure hoog op de agenda. Wij zijn dan ook blij maar zeker niet verrast dat wij wederom het PSO certificaat trede 3 hebben behaald.’