Leden van branchevereniging VERAS stellen op zaterdag 17 september 2022 hun sloop- en asbestverwijderingslocaties open om Nederland kennis te laten maken met het slopersvak. Het is de 3e editie van dit evenement.

Hoe ziet slopen anno 2022 eruit? Wat gebeurt er met de materialen die vrijkomen tijdens de sloop? Wat is circulair slopen en welke rol heeft de sloopaannemer in de circulaire bouweconomie? Hoe gaan sloopaannemers om met gevaarlijke stoffen als asbest en chroom-6? Hoe is het om te werken in de sloop- en asbestverwijderingsbranche en welke opleidings- en carrièremogelijkheden zijn er? Op 17 september 2022 – Demolition Day – is iedereen welkom op de slooplocatie om antwoord te krijgen op deze en vele andere vragen.

Waarom VERAS Demolition Day organiseert
Op Demolition Day laten de leden van VERAS Nederland zien in wat voor geweldige branche zij dagelijks hun werk doen en hoe trots ze zijn op hun mooie vak. Ze laten de verschillende functies in het slopersvak en in de asbestverwijdering zien én vertellen over de opleidings- en carrièremogelijkheden, zoals ook de MBO opleiding Slopen.Tevens willen de leden van VERAS hun bijzondere rol laten zien als grondstoffenleverancier voor de circulaire bouweconomie en wat er gebeurt met alle materialen die vrijkomen tijdens sloopwerkzaamheden.

Welke slooplocaties doen mee?
Op de website www.demolitionday.nl staan de leden van VERAS die hun projectlocatie(s) of hun eigen bedrijfslocatie openstellen voor publiek en waar deze locaties zich bevinden.

Nederlands Kampioenschap spijkertrekken op diverse locaties, zie www.demolitionday.nl
Al decennia lang zetten sloopaannemers zich in om sloopmaterialen weer geschikt te maken voor een tweede leven. De circulaire economie zit in het DNA van de sloopaannemer. Dat is niet alleen het werk van gespecialiseerde machines en apparaten, maar ook mensenwerk dat vakmanschap vergt. Een mooi symbool daarvan is het zogenoemde “spijkertrekken”. In balkhout uit de sloop zitten spijkers en die moeten er natuurlijk uitgehaald worden, alvorens de balk weer kan worden hergebruikt.

Demolition Day is leuk en interessant voor iedereen!
Of het slopersvak al bekend is of niet: Demolition Day is een dag voor iedereen, voor jong en oud. Leden van VERAS laten de bezoekers zien en ervaren dat slopen een prachtig en dynamisch vak is. Meer informatie is terug te vinden op www.demolitionday.nl .