Corendon start met afvalscheiding aan boord

Corendon Dutch Airlines start vanaf deze week met afvalscheiding aan boord. Op deze manier draagt de luchtvaartmaatschappij bij aan het behoud van grondstoffen en verkleint zo de milieu-impact. De Cabin Crew scheidt het afval aan boord. Specialist in afval en grondstoffenmanagement SUEZ zorgt vervolgens op Amsterdam Airport Schiphol voor de verdere verwerking van het recyclebare afval met afvalscheidingsfaciliteiten die speciaal zijn opgezet voor Corendon.

‘Bij Corendon Dutch Airlines proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Vanuit deze gedachte hebben wij besloten om afval te gaan scheiden aan boord. Door de afvalstromen gescheiden aan te bieden, kunnen grondstoffen behouden worden en hergebruikt’, aldus Corendon oprichter Atilay Uslu.

De Corendon Cabin Crew verzamelt aan boord het recyclebare afval zoals plastic flesjes, blik, papier en glas. De gasten worden aan boord via het Inflight Entertainment System geïnformeerd over de afvalscheiding. Met een recyclesymbool wordt op de menukaart aangegeven welke verpakkingen te recyclen zijn. SUEZ scheidt achteraf de recyclebare materialen in aparte bakken, die speciaal voor Corendon zijn geplaatst op Schiphol. Corendon Dutch Airlines is de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de diensten van SUEZ. Corendon scheidt eveneens al het afval op kantoor.