Cees van Gent vertrekt bij Van Gansewinkel Groep

Marc Zwaaneveld nieuwe bestuursvoorzitter
Cees van Gent (52) vertrekt bij Van Gansewinkel Groep. De raad van commissarissen heeft per 1 januari 2015 Marc Zwaaneveld (53) als bestuursvoorzitter benoemd. Zwaaneveld is nu nog de Chief Operating Officer en verantwoordelijk voor de business unit Waste Collection. Van Gent trad in mei 2012 aan en heeft succesvol de herstructurering van de onderneming geleid, waaronder de verkoop van AVR in de zomer van 2013.

Marc Zwaaneveld is sinds mei 2014 in dienst van de onderneming. Hiervoor was hij vice-voorzitter van de Raad van Bestuur en CFO van SITA Benelux en Duitsland, partner bij adviesbureau Accenture en werkte hij in diverse functies bij DAF Trucks.

Dirk-Jan van Ommeren, president-commissaris van Van Gansewinkel Groep prijst de doortastendheid van Cees van Gent in de herstructurering van de onderneming: “Van Gent heeft op een effectieve manier vorm gegeven aan de noodzakelijke transformatie. Met hoge snelheid heeft hij in een moeilijke markt het bedrijf veranderd in een wendbare organisatie. Dit heeft hij goed gedaan, evenals de succesvolle verkoop van AVR.”

Van Gent ziet terug op een succesvolle turnaround van Van Gansewinkel Groep: “De markt zat structureel tegen en toch hebben we ons marktaandeel vast weten te houden en het fundament gelegd voor de toekomst. In de groeiende markt van de circulaire economie zijn we nu adequaat gepositioneerd. Ik wens mijn opvolger waar ik ruim een half jaar mee heb samengewerkt met vertrouwen veel succes.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]