CDA op werkbezoek bij Den Ouden Groep in Haps en Helmond

Op initiatief van de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) bracht het CDA op 30 september jl. een werkbezoek aan twee locaties van de Den Ouden Groep in Haps en Helmond. Aanwezig waren de CDA Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Erik Ronnes, verschillende leden van de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant én enkele CDA’ers uit het Land van Cuijk.

De Den Ouden Groep produceert in Haps hoogwaardige bodemverbeteraars en biomassa uit groene reststromen. In Helmond worden, in palletvorm, organische meststoffen geproduceerd en geëxporteerd naar meer dan 60 landen.

De Den Ouden Groep is een internationaal familiebedrijf uit Schijndel met 9 vestigingen en ca. 180 medewerkers. Het bedrijf biedt producten en diensten aan op het gebied van bodemverbetering, biobrandstoffen, bodembemesting, bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting en betonaanleg.

Onderdeel van het bezoek aan Den Ouden waren o.a. een bedrijfspresentatie, een tweetal rondleidingen en gesprekken over wet- en regelgeving. Ook ging het CDA-gezelschap op de foto met de gigantische omzetmachine van het bedrijf.

Statenlid Stijn Steenbakkers na afloop van het bezoek: “Fantastisch om te zien hoe hecht een familiebedrijf als Den Ouden opereert en samen werkt aan verduurzaming. Hier ligt echt de focus op de lange termijn en op de reële economie.”