Beelen NEXT presenteert mobiel sorteercentrum voor festivalafval

Met het festivalseizoen in volle gang neemt Beelen Event Services de nieuwste NEXT innovatie in gebruik; Een speciaal ontworpen mobiel sorteercentrum om festivalafval te scheiden tot schone monostromen en grondstoffen!

Duurzaamheid en circulariteit worden gelukkig steeds belangrijker bij festivals en grote evenementen. Samen met opdrachtgevers en partners gaan Beelen Event Services en Beelen NEXT de uitdaging aan om festivals afvalvrij te maken.

Door het inzetten van speciaal ontworpen inzamelmiddelen en promotieteams worden bezoekers aangemoedigd om hun afval zoveel mogelijk te scheiden. Nascheiding blijft desondanks belangrijk!

Speciaal daarvoor is een sorteercentrum ontwikkeld. Met dit centrum kan festivalafval gemakkelijk en snel worden gesorteerd, de schone stromen – zoals plastic of blik – kunnen vervolgens rechtstreeks als grondstof naar de verwerkers.

De sorteerlijn is een mooie aanvulling op de composteermachine die Beelen eerder dit jaar lanceerde;
Met deze mobiele machine kan op locatie GFT afval, composteerbaar verpakkingsafval en – disposables worden omgezet in compost. Dit leidt tot een reductie van 85% in volume. Van elke 100kg GFT- en composteerbaar materiaal blijft slechts 15kg compost over. De overgebleven compost kan eenvoudig worden afgevoerd met het GFT afval of – nog veel beter – op het festivalterrein worden verspreid!