Maurice Geelen, nieuwe Managing Director Coolrec

Maurice Geelen is benoemd tot de nieuwe Managing Director van Coolrec. Coolrec, dochteronderneming van Renewi, verwerkt afgedankte elektrische en elektronische apparaten, kunststoffen en non-ferro-metalen tot hoogwaardige secundaire grondstoffen. De recycler beschikt over vier gespecialiseerde locaties in drie landen, en is daarmee de meest toonaangevende WEEE-recycler binnen Europa. Het bedrijf is een actieve speler in de circulaire economie en richt zich op hergebruik van afgedankte materialen.

Geelen was hiervoor werkzaam als Regional Director binnen Renewi Commercial Waste Nederland. Ook is hij enkele jaren als Director Overheidsdiensten verantwoordelijk geweest voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in tientallen gemeenten. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen Coolrec.

“Binnen Coolrec draait alles om recycling”, zegt Maurice enthousiast, en heeft tot doel om de afzet van secundaire grondstoffen verder te vergroten. “Ik wil graag, naast recycler, meer erkenning en bekendheid opbouwen voor onze hoogwaardige secundaire grondstoffen die gebruikt gaan worden in nieuwe producten. Onze innoverende scheidingstechnieken garanderen nog betere kwaliteit van de grondstoffen”.

Geelen heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automotive, spare parts, waarna hij bijna 8 jaar werkte bij DHL Supply Chain en de rol van Business Unit Director voor Retail, Infrastructuur en Automotive vervulde voordat hij de stap in 2015 naar Icova, inmiddels onderdeel van Renewi, maakte. Om de transitie naar een circulaire economie te bewerkstellen zijn partners van belang. “Ik verwelkom nieuwe partners met wie we ook buiten de traditionele markten kunnen treden en de toepassingen van gerecyclede plastics uitbreiden”, vertelt Geelen.

Toenmalige Coolrec directeur, Dieter Avonds, vervult vanaf heden de rol van Strategische Programma en PMO Directeur binnen de Renewi divisie Commercial Waste Belgium.