Afvalgids boekt spectaculaire stijging aantal bezoekers

Het afvalportal van Nederland verwelkomt in de maand december de 140.000e bezoeker op haar website. Afvalgids.nl is een populaire website waarop bedrijven via een onafhankelijke marktplaats antwoord krijgen op de vraag “Welke afvalbedrijven zijn in staat mijn afvalstromen in te zamelen en te verwerken”, deze te vergelijken op kwaliteits kenmerken en van de geselecteerde bedrijven de bijbehorende kosten op te vragen.

Momenteel telt Afvalgids.nl een 30 tal aangesloten afvalinzamelaars en heeft de website meer dan 29.000 maal een bezoeker en aanbieder bij elkaar gebracht. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht en heeft de bij haar aangesloten afvalinzamelaars inmiddels een omzet van liefst EUR 1.100.000 opgeleverd. Naast de marktplaats treft men ook informatie over toeleveranciers en wet & regelgeving op afvalgebied.

Directeur Verwaal verklaart het succes als volgt: ’Toen wij in 2001 zijn begonnen met de website was de markt voor een online marktplaats nog vrijwel onbestaand. We zijn begonnen met een klein aantal inzamelaars die slechts een paar aanvragen per maand ontvingen van de 58.000 bezoekers in 2002. Dat is nu wel anders. Met name de laatste 6 maanden zijn de aanvragen explosief gestegen. Het unieke aan afvalgids.nl is dat de bezoekers een onafhankelijk & gratis overzicht ontvangen en ook direct de informatie/offerte kunnen aanvragen bij de inzamelaars van zijn/haar keuze.

Voor volgend jaar verwacht Afvalgids.nl een verdubbeling van het aantal bezoekers.
Met meerdere gerenommeerde aanbieders van inzameldienst en/of producten zijn gesprekken over deelname gaande. Zij zullen zich in het komende jaar aansluiten.