Van Gansewinkel partner van Boskalis Beach Cleanup Tour

Op 1 augustus start de derde editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour, een nationale schoonmaakactie van de gehele Nederlandse kust met als doel duizenden kilo’s afval van de stranden te rapen. Voor het eerst zamelen de vrijwilligers tijdens de 27 etappes ook het plastic afval zoveel mogelijk gescheiden in. Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel is partner in de schoonmaakactie en neemt de afvalscheiding, -verwerking en -recycling van het ingezamelde afval van de NoordzeeTour voor haar rekening.

Van 1 tot en met 27 augustus maakt Stichting De Noordzee samen met vele vrijwilligers de hele Nederlandse kust schoon. Vorig jaar is ruim 20.000 kilo afval van de stranden gehaald. Dit jaar wil de stichting het plastic afval gescheiden ophalen. NoordzeeTourpartner, Van Gansewinkel ondersteunt de stichting hierin door aan het einde van iedere etappe een speciaal daarvoor bestemde afvalcontainer voor plastic- en restafval te plaatsen. “Ook op het strand begint afvalscheiding bij bewustwording. Of het afval nu aanspoelt of wordt achtergelaten door badgasten, je gaat het liefste naar een schoon strand en hoe meer mensen ook bewust zijn van de gevolgen van het strandafval, hoe minder men achterlaat en hoe sneller ze ook actief afval gaan scheiden”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel. “De Boskalis Beach Cleanup Tour sluit goed aan op onze visie ‘Afval Bestaat Niet’ en de rol die wij spelen in het creëren van een schone leefomgeving. Deze actie staat symbool voor wat wij iedere dag doen en waar we willen dat steeds meer mensen en bedrijven aan mee gaan bouwen. Wij geven afval een tweede leven als grondstof of energie, in 2014 was dat 93% waarvan twee derde als grondstof. Hiermee leveren we een actieve en concrete bijdrage aan duurzaamheid en het oplossen van de grondstofschaarste”

“Van Cadzand tot Schiermonnikoog, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee rapen onze vrijwilligers in 27 etappes al het afval van de Nederlandse stranden.” aldus campagneleider Marchien de Ruiter van Stichting De Noordzee. “Het afval op de stranden bestaat voornamelijk uit plastic, touwen, netten, doppen, flesjes, snoepverpakkingen, jerrycans en vele kleine stukjes plastic. Als dit niet wordt opgeruimd en in zee terechtkomt, vormt het een gevaar voor het leven in zee. Jaarlijks sterven wereldwijd meer dan een miljoen zeedieren als gevolg van de ‘plastic soep’. Van Gansewinkel zorgt dit jaar voor een duurzame verwerking van het ingezamelde afval. Een klein deel van het ingezamelde plastic afval gaat naar studenten van de Hogeschool Rotterdam die er een kunstwerk van gaan maken.”

Doe ook mee!
Wil jij ook schone stranden en een gezonde zee voor mens en dier? En heb je zin in een actieve en gezellige dag op het strand? Help dan mee met het afvalvrij maken van de hele Noordzeekust en schrijf je in voor een etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee via beachcleanuptour.nl/doemee.