NTA voor circulair textiel tijdens de Circular Textiles Days

Afgelopen jaar heeft NEN de NTA 8195 ‘Circulair Textiel – Eisen en Categorieën’ gepubliceerd. Deze NTA wordt breed toegepast in de textielsector. Bij overheden en eindgebruikers van bedrijfskleding komen er steeds meer specifieke vragen over circulair textiel. NEN staat op dinsdag 14 en woensdag 15 september 2021 op de Circular Textile Days in Amersfoort om meer te vertellen over de NTA.

Op de Circular Textile Days is NTA ‘Circulair Textiel – Eisen en categorieën’ een belangrijk onderdeel van het programma. Diverse vragen omtrent de NTA worden beantwoord.

Circular Textile Days
Circular Textile Days beurs is een tweedaags evenement dat zich richt op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. De beurs is internationaal gericht en daarom geheel in het Engels. Het is voor iedereen in de textielbranche met interesse in duurzaamheid en circulair textiel.

Het programma
Op de website van de Circular Textile Days staat het programma. Een groot deel van de aanwezige sprekers heeft meegewerkt aan NTA 8195 en is actief in de ontwikkeling van een certificatieschema voor circulair textiel.

Belang van Circular Textile Days
Het belang van de beurs is groot. De Europese textielbranche gebruikt jaarlijks 17 miljoen ton niet herwinbare materialen. Die bronnen zijn niet oneindig. Bovendien verontreinigt de grote hoeveelheid kledingafval de aarde. Transitie naar circulaire processen is cruciaal om dit substantieel te verminderen.

Fysiek en digitale keuze
Voor deze beurseditie kunnen standhouders en bezoekers kiezen tussen fysieke en digitale deelname. Bij fysieke deelname worden de COVID-19 maatregelen gevolgd die het RIVM aangeeft. In de periode naar het evenement toe, wordt gekeken welke maatregelen op dat moment van toepassing zijn.

Meer informatie
Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Anne-Wil Broersma, telefoon 015 2 690 351 of e-mail afc@nen.nl.