Van Gansewinkel lanceert Afval Prestatie Profiel

Afvalrecycler Van Gansewinkel lanceert vandaag – op de Dag van Duurzaamheid – het Afval Prestatie Profiel (APP). Met dit online profiel berekenen organisaties zelf hoeveel waardevolle grondstoffen én CO2-uitstoot te besparen zijn met het sorteren van het eigen bedrijfsafval. Met het APP maakt Van Gansewinkel de afvalscheidingspercentages inzichtelijk en vergroot het de bewustwording van afvalscheiding op de werkvloer. Daarnaast toont het profiel aan dat een goede afvalscheiding kostenbesparend werkt. Het Afval Prestatie Profiel is uniek in de branche en is beschikbaar via www.afvalprestatieprofiel.nl Het APP is het vervolg op de Nationale Afvaltest en kan zowel door klanten als niet-klanten van Van Gansewinkel worden gebruikt.

Het Afval Prestatie Profiel is ontwikkeld in samenwerking met het gerenommeerde onderzoeksinstituut TNO. Voor het Profiel zijn de zestien meest gangbare afvalstromen in kaart gebracht en berekend, waarmee bedrijven een gedetailleerde inzage krijgen in de hoeveelheid waardevolle grondstoffen en CO2-uitstoot die kunnen worden bespaard met het sorteren van afval. “Met de Nationale Afvaltest krijgen bedrijven inzicht of ze voldoende weten en doen aan afvalscheiding op de werkvloer. Met de lancering van het Afval Prestatie Profiel gaan we een stap verder en maken we de afvalscheidingspercentages van een bedrijf inzichtelijk”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel. “Via de speciaal daarvoor ontwikkelde website registeren bedrijven de exacte aantal gegenereerde kilo’s afval per stroom, of maken hier een inschatting van. Binnen enkele momenten krijgen ze een volledig overzicht hoeveel grondstoffen en CO2-uitstoot ze kunnen besparen. Daarbij zijn de cijfers ook direct te vergelijken andere resultaten uit de branche. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook kostenbesparend voor de eigen organisatie!”

Nationale Afvaltest
Eerder dit jaar lanceerde Van Gansewinkel de Nationale Afvaltest voor bedrijven met als doel de bewustwording en toegevoegde waarde van afvalscheiding op de werkvloer te vergroten. Inmiddels zijn er ruim 6.000 enquêtes ingevuld. Uit de eerste analyses blijkt dat twee op de drie bedrijven nog veel kunnen besparen op de afvalkosten op de werkvloer. “We willen bedrijven op een laagdrempelige manier laten nadenken over het afval dat in het bedrijf aanwezig is en het sorteren van afval pop de werkvloer te stimuleren”, aldus Leeuwerik. “Op de werkvloer zit verbeterpotentieel. Door slim te scheiden ben je als bedrijf duurzaam bezig en veelal ook goedkoper uit. Wat we helaas zien is dat nog teveel afval in de restbak belandt en dat is zonde, want die restmaterialen zijn nog prima een tweede leven te geven. Met de Nationale Afvaltest en het Afval Prestatie Profiel krijgt de ondernemer meer inzage in de soorten afvalstromen die er zijn, de eisen die de overheid daaraan stelt en de beschikbare mogelijkheden om zo goed mogelijk te scheiden en grondstoffen terug te winnen.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]