Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt het vakevenement voor de afval- en recyclingsector plaats in Evenementenhal Gorinchem. Vakbeurs Recycling vormt een platform waar vraag en aanbod samenkomt op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement. Tevens wordt er samen met partners uit de markt drie dagen lang een kennisprogramma vormgegeven, waarvan de eerste thema’s nu bekend zijn. Beursorganisator Easyfairs bouwt daarmee aan een uniek nationaal event waar alles voor de afvalprofessional samenkomt op één beursvloer en op één gevestigd moment in de agenda.

Dinsdag 15 november – Aandacht voor afvalmanagement
Vakbeurs Recycling maakt van afvalmanagement een belangrijk speerpunt op de agenda de komende jaren. De overheid stelt ambitieuze circulaire doelstellingen waaraan de sector alleen kan voldoen als er wordt samengewerkt aan doelen omtrent het zuinig omgaan met grondstoffen en slim omgaan met afvalrecycling. De gemeenten, industrie en het MKB met specifieke afvalvraagstukken kunnen zich tijdens Vakbeurs Recycling laten inspireren tijdens de kennissessies en best practices via het beursprogramma, dat o.a. wordt vormgegeven door Renewi, Rova, Milgro en ENVAQUA op dinsdag. Tevens bekleedt Afvalgids centraal op de beursvloer het Match & Meet Point, waar bezoekers met specifieke afvalstromen aan de juiste specialistische exposanten gekoppeld kunnen worden voor een advies.

Woensdag 16 november – Sloop & recycling
In 2050 moet Nederland een volledig circulaire bouweconomie hebben. Circulair slopen is dan ook een topic dat de nodige aandacht vergt. Hoe zorgen we dat gebruikte grondstoffen op een kwalitatieve manier hergebruikt worden in nieuwe projecten? Hoe blijven we zo veel mogelijk weg van virgin-materialen? Maar ook hoe we bijvoorbeeld moeten omgaan met ernstig vervuild sloopafval, bijvoorbeeld Chroom-6 en asbest? Ook het Recyclingsymposium vindt plaats deze ochtend voorafgaand aan de beurs. Onder andere BRBS Recycling, VERAS, ENVAQUA, Purified Metal Company en Van Meijel geven praktische handvatten en maken de circulaire economie toegankelijk.

Kunststof Recycling Update
Al vele jaren is er veel te doen rondom kunststof en recycling, maar er moet nog veel gebeuren. De verpakkingsindustrie blijft groeien, maar hoe kunnen recyclers deze groei blijven opvangen? Hoe kunnen we de kwaliteit van ingezameld kunststof verhogen en garanderen? Hoe zorgen we voor minder vervuiling? De gevolgen van de vervuiling voor het klimaat en onze leefomgeving zijn enorm. Reden te meer om de dilemma’s met elkaar bespreekbaar te maken en tijdens Vakbeurs Recycling gezamenlijk stappen te zetten richting een oplossing. NRK, Wageningen Food & Biobased Research, Bollegraaf en TNO geven een realistische kijk op de situatie, maar gaan ook graag het gesprek aan met de toehoorders om een verbeteringsslag te kunnen maken.

Over Vakbeurs Recycling
Vakbeurs Recycling is een toonaangevend vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 150 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.