Umincorp benoemt Arjen Wittekoek tot general manager

Umincorp, expert in duurzame plasticrecycling, heeft Arjen Wittekoek aangesteld als general manager. Wittekoek zal in zijn nieuwe rol verdere invulling geven aan de ambitie van Umincorp om de positie als leider in duurzame recycling te versterken. Om dat doel te bereiken werd Umincorp recent volledig eigenaar van recyclingfabriek PRA in Amsterdam.

Wittekoek was in zijn vorige rol als coo bij Umincorp betrokken bij meerdere grote projecten: “Met de opening van onze fabriek in Rotterdam vorig jaar, de overname van PRA en de recente investeringen die gedaan zijn, staat er een solide fundament om verder te bouwen aan onze toekomst. Er wordt hard gewerkt aan de integratie en optimalisatie van verschillende processen op onze locaties in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in machines voor beide fabrieken om de productie en kwaliteit verder te kunnen verhogen.”

Umincorp richt zich in de komende jaren op de productie van plastic grondstoffen voor het hogere segment, zoals consumentenverpakkingen. Wittekoek: “Door onze innovatieve werkwijze kunnen wij grondstoffen produceren met een veel lagere uitstoot dan wanneer ze gewonnen worden uit chemische recycling, of nieuw worden geproduceerd. Een groeiend aantal organisaties wil zijn impact op het milieu flink terugdringen, mede ingegeven door de aankomende nationale en Europese recyclingsdoelstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar met onze unieke werkwijze een flinke bijdrage aan kunnen leveren.”

Voor Wittekoek in december 2021 bij Umincorp aan de slag ging, was hij werkzaam voor verschillende organisaties in de afval- en recyclingsector. Zo bekleedde hij managementfuncties bij Van Gansewinkel, Renewi-dochter Coolrec en Waste Vision.