Saver ontvangt eerste Groene Pluim

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober j.l. heeft Saver uit handen van Jeroen van Glabbeek van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en Jort Kelder de allereerste Groene Pluim ontvangen. Deze pluim is een stimuleringsprijs vanuit de BZW die uitgereikt wordt aan bedrijven die zich op een innovatieve manier bezig houden met duurzame ontwikkelingen. Bij de prijs hoort een sculptuur met de titel “The Flowering Tree” die symbolisch verwijst naar het gezamenlijk bouwen en overdragen van een duurzame samenleving.

Saver en duurzaamheid
Saver streeft ernaar om naast haar dienstverlening en arbeidsomstandigheden ook het milieu blijvend te verbeteren. Daarom werkt Saver volgens enkele (inter)nationale richtlijnen zoals SO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (milieumanagement), VCA** (veiligheid) en ISO 26000 (MVO). Zij richt zich daarbij op openheid over de voortgang van haar milieuprestaties.

Daarnaast heeft Saver de laatste jaren veel geïnvesteerd op het gebied in duurzaamheid op de gebieden van logistiek, energie , gebouwen en grondstoffen.

Zo gaat Saver in de toekomst bijvoorbeeld voor een gedeelte op alternatieve brandstof rijden om de uitstoot van CO2 te besparen. Het werkt zelf een gedeelte van haar energie op door zonnepanelen die op het eigen terrein staan. Voertuigen worden gewassen door middel van schoon regenwater dat wordt opgevangen en opgeslagen in de grond en door goede communicatie richting de burger zorgen we ervoor dat het afval beter gescheiden wordt zodat er meer grondstoffen ontstaan en het restafval wordt teruggedrongen.