Renewi plc (LSE: RWI), het toonaangevende Europese waste-to-productbedrijf, kondigt met ingang van 1 december 2022 de benoeming van Katleen Vandeweyer tot Non-Executive Director in de raad van bestuur aan. Zij zal de Auditcommissie voorzitten en tevens lid worden van Renewi’s Nomination Committee.

Katleen brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van financiën en auditing, meest recentelijk tot juli 2022 in haar rol als Deputy Chief Financial Officer bij het Belgische beursgenoteerde bedrijf Proximus plc, een leverancier van digitale diensten, communicatie en ICT-oplossingen dat zowel op de Belgische als op de internationale markt actief is. Vóór Proximus bekleedde zij verschillende leidinggevende functies waaronder die van CFO bij Worldline N.V. en Arthur Andersen.

Ze is momenteel Non-Executive Director in de raad van bestuur van Ageas Group en AG Insurance waar ze zitting heeft in de Auditcommissies van beide bedrijven. Eerder was ze ook lid van de raad van bestuur van Ion Beam Applications, bpost bank, Connectimmo N.V., Scarlet N.V. en het Proximus Pension Fund. Ze behaalde haar diploma Applied Economics aan de KU Leuven. Katleen volgt Marina Wyatt op die aan het einde van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in juli 2022 na negen jaar terugtrad uit de raad van bestuur.

Ben Verwaayen, voorzitter van de raad van bestuur, zei:  “Ik ben erg verheugd Katleen te mogen verwelkomen bij Renewi. Haar brede ervaring in internationale bedrijven in verschillende sectoren en haar focus op duurzaamheid zullen onze raad van bestuur verder versterken.”

Katleen Vandeweyer voegt toe: “Met duurzaamheid als de kern van het bedrijfsmodel beschouw ik Renewi als een changemaker in de circulaire economie. Ik vind het een eer om Renewi en haar bestuur te helpen in hun bijdrage aan de actie tegen klimaatverandering.”

Er zijn geen andere bijzonderheden die moeten worden bekendgemaakt op grond van Listing Rule 9.6.13 van de Britse Financial Conduct Authority.