Maassluis schaft twee hybride vuilniswagens aan

(Foto: van/via Geesinknorba)

Duurzaamheid staat bij de gemeente Maassluis hoog in het vaandel. Daarom zette de gemeente na een Europese aanbesteding een volgende stap in de verduurzaming van haar wagenpark: de aanschaf van twee hybride Geesink vuilniswagens. Wethouder Denise Mulder (o.a. duurzaamheid en milieu) tekende namens de gemeente het contract met hoofdaannemer Geesinknorba Benelux vertegenwoordigd door André Komen.

De hybride voertuigen worden nog gebouwd en zullen begin volgend jaar worden geleverd. Na oplevering zullen de nieuwe hybride vuilniswagens worden ingezet voor het legen van de kraanbakken binnen de regio Maassluis.

Stiller, lagere CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik

‘Hybride’ betekent dat de vrachtwagens een zuinige dieselmotor (Euro 6) hebben die is gecombineerd met een elektrische motor. De voertuigen kunnen gedurende een deel van de werkdag in Maassluis volledig elektrisch rijden. Bijkomend voordeel is dat ze hierdoor aanzienlijk stiller zijn (als het voertuig elektrisch rijdt bijna geen geluid), minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik. De gemeente is een van de eerste gebruikers van dit type hybride vuilniswagen.

Geesinknorba dankt de gemeente Maassluis voor het vertrouwen in haar bedrijf en de producten!