ColVitro, Maltha Glasrecycling en Possehl hebben op wens van de duurzaamheidsambities van de gemeente Den Haag samengewerkt in de oplevering van de circulaire speelplaats Playground Hondius, beter bekend als de Krajicek-court. De speelvloer, gemaakt van onder andere glaskorrels en coating, maakt de Playground tot een duurzame, innovatieve en een sociaal veilige beweegplek voor de hele buurt.

Binnen de oplevering van de circulaire speelplaats speelde iedere organisatie een belangrijke rol. Zo leverde Maltha Glasrecycling, dochteronderneming van Renewi, de glaskorrels als secundaire grondstof waaraan ColVitro kleur heeft toegevoegd waarop Possehl het gerecycled glasaggregaat heeft aangebracht. Met het circulaire project kreeg bijna 14 ton glaskorrels een nieuw leven.

Danny Timmers, Manager business development van Maltha Glasrecycling: “Binnen de transitie naar een circulaire economie zijn samenwerkingen van groot belang. De oplevering van Playground Hondius is hiervan een spraakmakend voorbeeld waarbinnen alle drie de partijen een evenredig belangrijke, duurzame rol hebben gespeeld. Als vanzelfsprekend zijn we erg trots dat onze glasstromen gebruikt zijn bij de realisatie van de Krajicek court. We kijken er dan ook erg naar uit om soortgelijke projecten binnen en buiten Nederland met ColVitro en Possehl te voorzien van gecoat glas en zo gezamenlijk de wereld nog meer circulair te maken.

Ralph Creteer, Managing director van ColVitro: “Deze samenwerking sluit perfect aan bij de duurzame visie van ColVitro. ColVitro gebruikt ‘niet herbruikbaar’ afvalglas dat veilig is voor mens en omgeving. Door het te hergebruiken maken we het circulair en draagt het bij aan onze centrale doelstelling: het verminderen van CO2-emissies. Met dank aan dit circulaire partnerschap geven we van het Playground Hondius op een duurzame manier weer een veilige, mooie en kleurrijke uitstraling.”

Patrick Roijers, Commercieel manager van Possehl: “Wanneer het gaat om het toepassen van secundaire grondstoffen vinden we het erg belangrijk om mensen te blijven inspireren en ze de vrijheid te geven in ontwerp en duurzame materiaalkeuze. Samen met de landschapsarchitect van de gemeente Den Haag hebben we mogen meedenken hoe we deze Playground nog duurzamer konden maken. De keuze voor het circulaire afstrooimateriaal was uiteindelijk de doorslaggevende factor die het ontwerp tot leven heeft gebracht. Van voorontwerp naar uitvoering, in elke aspect van dit proces heeft Possehl haar duurzame steentje kunnen bijdragen. Uiteindelijk met een schitterend resultaat voor en door alle partijen.”

In 1997 startte Krajicek zijn eigen stichting met als doel om alle kinderen in Nederland een veilige plek dicht bij huis te bieden om te kunnen sporten en spelen. Inmiddels heeft de stichting 127 Krajicek Playgrounds waar iedere week ruim 7.000 kinderen actief zijn. De sportieve ontmoetingsplek Playground Hondius biedt ruimte aan verschillende sportactiviteiten zoals 3×3 basketbal, freestyle voetbal en tennis.