Fashion to Fiber en Byewaste hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een strategisch partnerschap zijn aangegaan dat ervoor zal zorgen dat al het textiel dat via huis-aan-huisinzameling door Byewaste wordt ingezameld om vervolgens te worden hergebruikt of gerecycled volgens de hoogst geldende normen die op de markt beschikbaar zijn.
De overeenkomst brengt een innovatieve huis-aan-huis inzamelaar en de grootste verwerker van gebruikt textiel in Nederland samen met als doel de hergebruik- en recyclingratio’s te verhogen. Fashion to Fiber is gespecialiseerd in het circulair verwerken van gebruikte kleding en textiel en Byewaste is een duurzame start-up die sinds 2020 textielverspilling tegengaat.
“De innovatieve en duurzame inzamelmethode van Byewaste maakt het voor iedereen gemakkelijk om van ongewenste kleding en andere spullen af te komen”, zegt Maarten van Renssen, Salesmanager van Fashion to Fiber. “Dankzij onze unieke samenwerking is nu ook circulair en transparant hergebruik en recycling gegarandeerd.”
Deze samenwerking betekent geen verandering van gewoonten voor Byewaste-klanten die hun textiel zullen blijven weggeven zoals ze tot nu toe hebben gedaan, maar het benadrukt de ernst van het project.
“We voelden ons vanaf de eerste minuut van de discussie op één lijn met Fashion to Fiber. We zijn verheugd om samen deze geweldige samenwerking aan te gaan”, aldus Tommaso Troiani.
Over Fashion to Fiber
Fashion to Fiber helpt retailers en particulieren bij het recyclen van kleding door het proces van inzameling tot hergebruik en recycling te verzorgen. Fashion to Fiber hecht veel waarde aan transparantie tijdens dit proces. Daarom wordt elke stap in het proces gedocumenteerd, zodat bekend is wat er na de inzameling met de kleding gebeurt.
Over Byewaste
Byewaste helpt burgers om tijd en moeite te besparen door ongebruikte spullen gratis aan huis op te halen. Op deze manier biedt Byewaste hun gebruikers een makkelijke oplossing voor een netter huis en een schonere planeet. Samen met hun netwerk van duurzame partners zorgen ze ervoor dat elk voorwerp een tweede leven krijgt of op de juiste manier wordt gerecycled. Zo voorkomen ze dat schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen en helpen ze hun gebruikers om moeiteloos iets terug te doen voor hun gemeenschap en de planeet.