Basisschool de Regenboog uit Heinenoord wint de E-waste Race in Hoeksche Waard

10 scholen teams in Hoeksche Waard verzamelen 10.611 oude elektronische apparaten

Basisschool de Regenboog uit Heinenoord heeft de E-waste Race in de Hoeksche Waard gewonnen! In totaal haalden de 10 deelnemende basisscholen maar liefst 10.611 elektronische apparaten in de buurt. Basisschool De Regenboog is met 1.699 apparaten en een score van 1558 de winnaar van de E-waste Race in Hoeksche Waard.

De afgelopen weken zamelden leerlingen van verschillende scholen in de stad elektrisch en elektronisch afval in hun wijk in. Leerlingen van de Regenboog, De Boemerang, De Wegwijzer, Groen van Prinsterer, Van Bommelschool, De Tandem, De Eendracht, De Bouwsteen, ’t Kraaiennest, Het Driespan deden mee aan de wedstrijd. Met 1.699 apparaten en een score van 1558 wonnen de leerlingen van de Regenboog de E-waste Race. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam.

Buurtbewoners konden de afgelopen weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

In Hoeksche Waard is de E-waste Race een initiatief in samenwerking met RAD Hoeksche Waard en Weee Nederland. Zo zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.