Zwerfafval opruimen voor het goede doel

Leerlingen & Meerlanden ruimen zwerfvuil op voor St. Leergeld
Samen met meer dan 500 leerlingen van 8 Haarlemmermeerse basisscholen gaat Meerlanden de komende twee weken zwerfafval opruimen om geld in te zamelen voor Stichting Leergeld Haarlemmermeer. Meerlanden beloont de leerlingen die meedoen door op 17 september aanstaande een donatie te doen aan Leergeld. De overhandiging vindt plaats tijdens Kids for Kids School Olympics.

520 leerlingen, 8 opschoonacties
Maandag 31 augustus ’15 hebben leerlingen van basisschool De Bosbouwers in Hoofddorp de aftrap gegeven. Met 96 leerlingen hebben zij zwerfafval in de omgeving van de school en het Haarlemmermeerse Bos opgeruimd. Ruim 300 kilo afval hebben zij ingezameld.

De volgende scholen gaan ook de strijd aan met zwerfvuil voor het goede doel:

  • Gaandeweg, Zwanenburg (1 sept. 10.00 – 12.00 uur)
  • De Zilvermeeuw, Lisserbroek (1 sept. 13.00 – 15.00 uur)
  • Vesterhavet, Hoofddorp (3 sept. 10.00 – 12.00 uur)
  • De Ark, Nieuw Vennep (7 sept. 10.00 – 12.00 uur)
  • De Bosrank, Hoofddorp (8 sept. 13.00 – 15.00 uur)
  • Twickel, Hoofddorp (10 sept. 10.00 – 12.00 uur)
  • IKC Wereldwijs, Hoofddorp (10 sept. 13.00 – 15.00 uur)

Kids for Kids School Olympics
Kort na de start van het nieuwe schooljaar vindt op 17 september ’15 voor kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van elf basisscholen in Haarlemmermeer een bijzondere sportdag plaats. Dit Kids for Kids School Olympics evenement wordt dan voor de 3e keer georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Stichting Leergeld Haarlemmermeer.

Uitgangspunt voor deze Olympische Sportdag is op de eerste plaats met zoveel mogelijk leerlingen van basisscholen in Haarlemmermeer een dag lekker bezig te zijn met verschillende sporten. Daarnaast is het doel van deze dag om geld in te zamelen voor Stichting Leergeld Haarlemmermeer. De diverse sportonderdelen worden gesponsord door bedrijven uit de regio.

Donatie Stichting Leergeld Haarlemmermeer
In Haarlemmermeer leven op dit moment meer dan 3.300 kinderen in gezinnen met lage inkomens. Dagelijks hebben zij te maken met spanning over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften, waardoor het voor hen vaak onmogelijk is om te sporten of aan andere (buiten)schoolse activiteiten mee te doen. Stichting Leergeld helpt (als laatste vangnet) schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar van ouders met een beperkt inkomen met het kunnen “meedoen”.

Het Kids for Kids School Olympics evenement en het zwerfafvalproject met Meerlanden leveren niet alleen een sportieve prestatie en een schone omgeving van de school op, maar ook een donatie voor Leergeld Haarlemmermeer.