Zeeuwse kennisdag secundaire grondstoffen in openbare ruimte

Let op: Kennisdag is op 21 februari 2019 ipv 1 november 2018

Bouwend Nederland organiseert een Zeeuwse Kennisdag Secundaire Grondstoffen in de Openbare Ruimte.

Plaats van handeling van deze interactieve bijeenkomst is Het Groene Woud, de nieuwe locatie van HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Verdere uitputting van natuurlijke bronnen moet zo veel mogelijk worden tegengegaan. Secundaire grondstoffen zijn dan ook van groot belang om moeder aarde te ontzien. Smelterijen bijvoorbeeld vormen het eind van een keten, maar tegelijkertijd ook het begin van een nieuwe cyclus. Zo kunnen allerlei grondstoffen een tweede leven krijgen.

Sprekers uit bedrijfsleven (ingenieursbureaus en aannemers), overheid en onderwijs behandelen op de Zeeuwse Kennisdag diverse praktijkgerichte cases. Ingenieurs, gemeentelijke beleidsmedewerkers, aannemers én studenten gaan met elkaar in gesprek over de voor- én nadelen van duurzame grondstoffen.

Dagvoorzitter is oud-minister Jacqueline Cramer van ruimtelijke ordening en milieu.

Reinier van den Berg (voormalig weerman van RTL) geeft een keynote speech over duurzaam ondernemen. Met een paar rake quotes weet hij iedereen aan het denken te zetten.

De Kennisdag wordt mede mogelijk gemaakt door HZ University of Applied Sciences, De Hoop Bouwgrondstoffen en Heros Sluiskil BV.

Deelname en inschrijving via: http://bouwendnederland.nl/bijeenkomstzeeland