Winnende tips om oud papier apart in te leveren

Op het Zelfbrengdepot in de Argonstraat in Zoetermeer heeft wethouder Klaasjan de Jong (Milieu) woensdagmiddag de winnaars bekendgemaakt van een speciale oudpapieractie. Zoetermeerders werden opgeroepen aan te geven hoe zij mensen in hun omgeving stimuleren om oud papier apart in te zamelen. De vijf winnaars hebben hiermee een bedrag ter hoogte van hun afvalstoffenheffing gewonnen.

Een van de deelnemers gaf aan dat de buren elke dinsdag hun oud papier bij haar voor de deur mogen zetten. Zij brengt vervolgens al het verzamelde oud papier naar een school in de buurt die namens de gemeente oud papier inzamelt. Een andere veelgenoemde tip is om thuis op een handige plek een inzamelbak of tas te plaatsen, die je gemakkelijk kunt meenemen naar een inzamelpunt als deze vol is. De actie vormt de afsluiting van de campagne ‘Papier hier!’ van de gemeente Zoetermeer.

Inzamelcampagne Papier hier!
Wethouder Klaasjan de Jong: ‘De gemeente vraagt inwoners van Zoetermeer hun oud papier en karton apart in te zamelen. Dat kan bij de milieueilanden, maar ook bij scholen, kerken, sportclubs en andere verenigingen. Dat levert deze organisaties iets extra’s op, wat zij kunnen besteden aan bijvoorbeeld een nieuw speeltoestel of een opknapbeurt voor het gebouw.’ Op www.zoetermeer.nl/papierhier staan de scholen en verenigingen waar inwoners hun oud papier kunnen brengen.

Afvalstoffenheffing Zoetermeer
Inwoners van Zoetermeer betalen jaarlijks een afvalstoffenheffing. De opbrengst van deze heffing is nodig voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval in de gemeente. Het is belangrijk dat alle Zoetermeerders hun afval scheiden en bijvoorbeeld hun oud papier apart inleveren. Het scheelt de gemeente kosten en daardoor kan de afvalstoffenheffing lager worden.