Winnaar E-waste race zamelt meer dan 5000 apparaten in

Bij de 2016 editie van de E-waste race zijn in totaal bijna 20.000 kapotte elektronische apparaten verzameld. De winnaar, OBS De Huifkar, heeft meer dan 5000 stuks opgehaald en wint hiermee deze editie van de E-waste race.

De afgelopen weken streden leerlingen van basisscholen De Linde, Het Mozaïek, De Huifkar (Ten Boer), Garmerwolde, De Poort, De Regenboog, De Haven en De Horizon tegen elkaar in de E-waste race. Het doel van deze race is om als deelnemende school zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen en op deze manier punten te verdienen. De klas met het hoogst aantal punten wint de race en ontvangt een schoolreisje naar Science Centrum Nemo in Amsterdam.

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan helaas waardevolle materialen verloren.

In Noord-Nederland is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. De ingezamelde apparaten worden gedemonteerd, waarna de vrijgekomen materialen hun weg vervolgen in het recyclingproces.