Wildenberg Recycling wordt nog groener en introduceert Wisselbekers.nl

Afvaldienstverlener Wildenberg Recycling te Den Haag introduceert met Wisselbekers.nl een duurzame oplossing voor gebruikte koffiebekers.

Wisselbekers.nl is een totaalpakket voor levering én inname van kartonnen drinkbekers, die na recycling worden verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten. Het retoursysteem werkt volgens het ‘one-stop-shopping’ concept en garandeert naast afval- en kostenreductie tevens een aanzienlijke milieuwinst.

Peter Wildenberg, directeur Wildenberg Recycling: ‘Als recyclebedrijf zijn we continu bezig met het verwerken en hergebruiken van afvalstromen. Vanuit vraag van onze klanten is zo het concept van Wisselbekers.nl ontstaan. Gebruikte koffiebekers eindigen vaak bij het restafval. Met Wisselbekers.nl worden gebruikte bekers ‘gewisseld’ en vinden een nuttige toepassing als grondstof voor nieuwe producten. Er is op deze manier geen sprake meer van een wegwerpbeker. Dit draagt bij aan de verkleining van de afvalberg en een beter milieu.’

Wildenberg Recycling
Al sinds 1958 zorgt Wildenberg Recycling voor het ophalen, afvoeren en verwerken van diverse afvalstromen. Het dienstenaanbod omvat onder meer het verwerken van papier en karton, plastic, elektronische apparatuur en klein chemisch afval. Het vernietigen van vertrouwelijk papier is een specialistisch onderdeel van haar dienstverlening.