Wijkhelden & De Bries slaan handen ineen en gaan intensief samenwerken voor een Nederland zonder zwerfafval

De Bries en Wijkhelden bieden de oplossing voor de grote uitdaging: een schone wereld!

“Hoe zetten we de droom van een schone wereld om naar werkelijkheid? Hoe reken we af met zwerfafval? Samen met Loed van Berkel van Wijkhelden bieden wij de oplossing voor deze uitdaging”, aldus Mark Donders van De Bries

De ideale wereld voor De Bries en ook voor Wijkhelden is een wereld zonder zwerfafval! Door de nieuwe combinatie ontstaat een centrum van kennis en ervaringen om Nederland samen schoner te maken.

Verbinding maken
Een schone en dus een zwerfafvalvrije omgeving kan alleen werkelijkheid worden door samen te werken en de juiste verbinding te maken met inwoners: jong en oud, gezinnen, sportclubs, scholen en bedrijven. Zowel Wijkhelden als De Bries hebben deze vertaalslag eigen gemaakt in hun aanpak en zien dit als belangrijke en succesvolle factor.

Kinderen zijn de toekomst
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze wereld over honderd jaar nog steeds een fijne plek is om te wonen? Educatie is volgens beide ondernemers de werkwijze om gedrag te beïnvloeden en veranderen.

“Wij willen kinderen en jongeren al vroeg het nut laten begrijpen dat afval waardevol is en zwerfafval een groot probleem is. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor de omgeving. Jong geleerd=oud gedaan!”, zegt Loed.

Kinderen zijn de toekomst. Aan hen de uitdaging om ervoor te zorgen dat deze wereld over honderd jaar nog steeds een fijne plek is om te wonen.

Praktisch & Toegankelijk
Wijkhelden heeft een online platform met praktische functies zoals het aanmelden en het aanmaken van een account, groepjes met vrijwilligers samenstellen, looproutes en de acties te registreren. Daarnaast kan er ook direct materiaal ,zoals knijpers en zakken besteld worden.

De Bries begeleidt en ontzorgt ruim 35 gemeenten met het vinden van oplossingen om zwerfafval te voorkomen. In het merendeel van de gemeenten hebben zij een groot bestand aan vrijwilligers opgebouwd die zwerfafval in hun eigen tijd op ruimen. Met de duurzame en milieuvriendelijke producten van de Bries helpen zij gemeenten en toekomstige vrijwilligers van Wijkhelden om de buurt, wijk en omgeving vrij van zwerfafval te maken. Nieuwe vrijwilligers krijgen na aanmelding via de website van Wijkhelden de opschoonmaterialen netjes thuis aan huis geleverd.

“Door deze intensieve samenwerking ontstaat een sterk team dat gemeenten compleet kan ontzorgen en faciliteren en dat is uniek”, aldus Mark.

Meer informatie
Wijkhelden is een platform die inwoners helpt bij de aanpak van zwerfafval. Met de unieke online portal maken zij het makkelijk om voor vrijwilligers/deelnemers activiteiten te registreren. Totaal zijn er bijna 5.000 vrijwilligers (kinderen en volwassenen) actief bij Wijkhelden die wekelijks zwerfafval opruimen langs een vaste route en of gebied. Kinderen van (5 tot 12 jaar) worden op deze effectieve manier bewust gemaakt van de impact van zwerfafval.

De Bries is een slim adviesbureau dat overheden, bedrijven, scholen en instellingen helpt om het gedrag van mensen te veranderen en hun doelen te bereiken. Ontzorgen en gemak zijn de sleutel woorden. De slimme en duurzame producten die De Bries levert dragen daar zeker aan bij.

De Bries blinkt uit in het vinden van oplossingen voor afval en zwerfafval. Maar ook op andere gebieden brengen zij nieuw gedrag tot stand. Door middel van educatie, communicatie en detachering helpt het team op meesterlijke wijze de transitie te maken van bewustwording naar gedragsverandering.