Van Werven finalist voor Circular Award 2018

Ton van der Giessen

Van Werven kunststofrecycling is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, Van Werven heeft gewonnen in de categorie Kunststoffen. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Van Werven heeft een innovatieve manier ontwikkeld om (harde) kunststoffen met hoge zuiverheid te recyclen. Zo zijn zij als een van de weinigen ter wereld in staat om van restkunststoffen uit sloop-, en bouwafval en milieustraten weer een hoogwaardige grondstof te maken. In 2017 verwerkte het bedrijf een Arena vol aan kunststoffen en bespaarde zo de uitstoot van 250.000 ton CO2.

Het familiebedrijf heeft de recyclemethode ontwikkeld zonder behulp van subsidies. De ondernemende en innovatieve instelling van Van Werven spreekt de jury aan.

Circular Award 2018
De vijf finalisten pitchen op 15 januari tussen 15:00 en 17:00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Jury
Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire initiatief. Juryleden zijn onder andere Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid).

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie.