Van Werven breidt activiteiten in Engeland verder uit

In februari is een nieuwe was- en maallijn gaan draaien in Selby, de Engelse kunststofrecycling vestiging van Van Werven. Deze veertig meter lange lijn is de blauwdruk voor nieuwe lijnen op andere vestigingen.

In 2012 is Van Werven in Engeland gestart met zijn plastic recycling activiteiten. In de eerste jaren is gewerkt aan de opbouw van een aanvoer- en afzetmarkt. Het sorteren en shredderen van de kunststoffen vond vanaf het begin in Engeland plaats. Vervolgens werden de kunststoffen in Nederland verder opgewerkt tot een secundaire grondstof.

In de afgelopen maanden heeft Van Werven in Engeland geïnvesteerd in een geheel nieuw ontworpen proceslijn voor het produceren van secundaire grondstoffen. Het transport naar en van Nederland komt hiermee te vervallen. “Naast een besparing op transportkosten betekent dit ook een uitbreiding van onze recyclingcapaciteit die past in onze groeistrategie” aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Plastic Recycling Van Werven. “Tevens spelen we in op de in gang gezette Brexit. Afvalstoffen en grondstoffen kunnen nu in de UK blijven en hebben geen beperkingen meer bij grensoverschrijdende transporten”.  

Naast de investering in de recyclinglijn is ook de oppervlakte van het terrein in omvang toegenomen waardoor er meer kunststoffen kunnen worden voorbewerkt en opgeslagen. De proceslijn is geheel in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Alle in de afgelopen jaren opgebouwde kennis en ervaring komt terug in deze geautomatiseerde proceslijn met een capaciteit van 10.000 ton per jaar.